El BBVA reclamava favors d'estrangeria a comissaris de la policia espanyola en benefici de treballadors i consellers del banc. Aquestes operacions s'haurien dut a terme durant la presidència de Francisco González, segons assegura La Razón.

El citat mitjà ha tingut accés als correus electrònics on es mostra com l'excap de Seguretat del banc, Julio Corrochano, feia diferents encàrrecs als comissaris Carlos SalamancaEnrique García Castaño.

Un d'aquests correus l'envia Corrochano a Salamanca i parla de l'arribada d'una dona a l'aeroport: "Charli, aquest és el correu que t'he comentat de la mexicana que arriba dijous 10 a les 6:00 hores".

En aquest mail, que és un correu que reenvia un missatge anterior que Corrochano havia rebut d'Ignacio A.G, un directiu del banc destinat a Mèxic, també s'hi pot llegir: "Francisca porta fora d'Espanya des del 19 de desembre, i per tant més de 3 mesos. Seguint les teves recomanacions d'altres ocasions, el bitllet de tornada el té per una setmana més tard, portarà els 500 euros que li estic enviant avui mateix, i porta una carta d'invitació".

El diari s'ha posat en contacte amb el BBVA però no ha obtingut cap resposta sobre per què el banc va informar al comissari Salamanca de l'entrega a una persona de 500 euros per poder entrar a Espanya. Entre les infraccions lleus que poden cometre els ciutadans estrangers a Espanya, i que estan previstes amb una sanció administrativa de 500 euros, hi ha la d'ometre o endarrerir la comunicació dels canvis de domicili o la seva situació actual. 

Les celebracions de la policia espanyola

Aquests tractes amb la policia espanyola se sumen als que es van fer públics la setmana passada quan es va saber que el BBVA va pagar diverses celebracions de diferents unitats de la policia espanyola a canvi de col·laboració amb l'entitat bancària. Així ho afirmava La Razón que va tenir accés a diferents correus electrònics que formen part del cas Villarejo.

Aquestes concessions als policies, que superen els 75.000 euros, estan prohibides per la normativa interna del BBVA i, per això, el banc va iniciar una investigació interna, segons s'ha informat al jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas, Manuel García Castellón. Ara bé, tot i la investigació interna el BBVA va considerar que no s'havia de sancionar els treballadors responsables de pagar aquestes festes.

Santos Ángeles Custodios

El banc havia pagat celebracions de la festa dels Santos Ángeles Custodios, el patró de la policia espanyola. Entre els agents que haurien acceptat regals hi hauria dos dels imputats al cas Tándem: els comissaris Carlos Salamanca i Enrique García Castaño.