L'Ajuntament de Barcelona destinarà una partida extraordinària de 100.000 euros a la promoció dels comerços i els teatres del centre durant la campanya de Nadal per pal·liar els efectes dels aldarulls en les manifestacions contra la sentència de l'1-O. Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcalde del consistori, Jaume Collboni, durant una jornada organitzada per Barcelona Oberta, on ha detallat que la meitat del pressupost es destinarà a la promoció comercial juntament amb aquesta entitat i l'altra meitat a la promoció des teatres amb l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca). "Pensem que una de les potencialitats del centre és l'experiència global d'algú que va a comprar al centre", ha destacat. El tinent d'alcalde ha destacat l'"esforç extraordinari" que fan per "pal·liar" la situació viscuda.

Collboni ha assegurat que l'objectiu final és "tornar a posar en l'imaginari de la ciutat el que és baixar al centre per Nadal", oferint una experiència que inclogui l'enllumenat, el sector comercial, la restauració i el sector cultural. Sobre la il·luminació nadalenca, ha assegurat que Barcelona "no vol competir" amb d'altres ciutats de l'Estat però sí que ha afirmat que es treballa per fer "un canvi significatiu" de cara al Nadal de l'any vinent.

En ser preguntat per si s'havia de patir per la continuïtat del Mobile World Congress, Collboni ha contestat que no s'ha de patir però sí "estar preocupats". Tot i això, ha puntualitzat que "en cap cas" el Mobile s'ha plantejat marxar de Barcelona i ha detallat que aquesta preocupació ha de ser general, no en concret pel Mobile, "perquè la inestabilitat política afecta l'economia i les expectatives positives que pot tenir en el futur". El primer tinent d'alcalde ha dit que negar que el context polític influeix en l'economia és "negar l'evidència" i per això ha reclamat estabilitat política i acords de governabilitat.

Els aldarulls postsentència i els seus efectes han marcat aquesta jornada, on, a més de Collboni, hi han assistit diverses personalitats del món empresarial i econòmic de Barcelona. Els presidents de les patronals Pimec i Foment del Treball, Josep González i Josep Sánchez Llibre, han reivindicat la declaració patronal que van fer conjuntament -també amb els sindicats- el mes d'octubre, després dels primers aldarulls, en què reclamaven "diàleg" i cridaven a la negociació i a la "política en majúscules".

En aquest sentit, els presidents patronals han demanat a les administracions que prenguin exemple d'aquest consens entre els agents socials i que es posin d'acord per "solucionar el problema latent". "És un motiu de celebració que patronals i sindicats poguem fer una declaració d’aquest tipus i que haguem sabut posar-nos d’acord", ha asseverat Sánchez Llibre, "però també hauria d’encoratjar els polítics perquè segueixin exemple". A mes, sobre els aldarulls, "considerem que després de la sentència i les eleccions s’obre una oportunitat i una nova etapa política i s’ha d’aprofitar per solucionar els conflictes", ha asseverat el president de Foment. 

Per la seva banda, González també s'ha mostrat "preocupat pels aldarulls" dient que "encara que potser de manera temporal, ha afectat segur alguns sectors com el turisme, la restauració i el comerç. Finalment, el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha instat "a totes les organitzacions empresarials a elaborar un pla econòmic per a la ciutat, en què totes les organitzacions puguin participar-hi, per rellançar aquesta ciutat i posar-la en modo on".