La gran del comerç electrònic, Amazon, ha tornat a triar Barcelona per instaurar-hi el seu nou centre per donar servei a les petites i mitjanes empreses (pimes) d'Espanya, França i Itàlia que venen a través d'Amazon Marketplace. Un centre que l'empresa anomena Seller Support Hub, (en anglès, hub de suport de vendes). 

El centre ha obert avui per primera vegada i està instal·lat al 22@, al Poblenou. De moment, compta amb un total de 200 treballadors, amb previsions d'incrementar aquesta xifra als 500 durant els propers anys. 

El Seller Support Hub és un centre multinlingüe, que neix amb l'objectiu de donar suport al creixent nombre d'empreses que comercialitzen els seus productes a través d'Amazon Marketplace i els facilita l'exportació amb els seus serveis d'entrega i gestió d'atenció al client en els idiomes de cada país. 

Barcelona, el lloc "ideal"

El vicepresident i director general d'Amazon.es, François Nuyts, ha descrit Barcelona com l'indret "ideal" pel nou centre Seller Support Hub. Considera que la ciutat combina talent internacional amb una xarxa dinàmica i innovadora de pimes, emprenedors i start-ups

Aquest hub també albergarà el Centre d'Investigació i Desenvolupament centrat en Machine Learning, que Amazon posarà en funcionament en els propers mesos.

Amazon creix a Catalunya i Espanya

Només a l'estat espanyol, Amazon ja ha donat feina fixa a més de 2.000 treballadors en els últims sis anys. 

A més, segons dades de la mateixa nordamericana, les empreses espanyoles (en són milers) que van vendre a través d'Amazon Marketplace, van aconseguir unes exportacions a tota la Unió Europea de més de 250 milions d'euros, i entre totes sumen més de 10.000 llocs de treball.