Bankia ha demanat aquest dijous quatre anys de presó per a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i tres per al seu successor, Rodrigo Rato, en qualitat de màxims responsables de les polèmiques targetes "black". També demana a tots els beneficiaris de les "black" que retornin els diners gastats. La Fiscalia Anticorrupció, en canvi, demana sis anys per a Blesa i quatre i mig per a Rato.

A més, Bankia sol·licita un any i mig de presó per a l'exdirector general Ildefonso Sánchez Barcoj i l'exconseller executiu José Manuel Fernández Norniella i dos anys a una vintena d'antics membres del consell que van gastar més de 50.000 euros, entre els quals l'exconseller d'Estat Estanislao Rodríguez-Ponga (exsecretari d'Estat d'Hisenda amb José María Aznar) i l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán.

Per a tots els consellers amb una despesa inferior, Bankia sol·licita condemnes d'entre tres i sis mesos, com és el cas de l'expresident de la CEIM Arturo Fernández i l'exministre socialista Virgilio Zapatero, respectivament.

Que ho tornin tot

Als escrits de la Sala Penal de l'Audiència Nacional i el FROB, Bankia s'autodefineix com la única entitat perjudicada i demana que se li retornin íntegrament tots els diners gastats. Al·lega delictes d'administració deslleial i/o apropiació indeguda.

En aquest sentit, Bankia vol rebre una indemnització de 9,34 milions més interessos legals de Blesa; 2,69 milions, de Rato i al voltant de 575.000 euros, de Sánchez Barcoj, el qual haurà de respondre de forma subsidiària a 11,46 milions.

El secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, ha aprofitat l'ocasió per titllar d'"irònic" el fet que el PP "llanci" ofertes per formar govern sense haver assumit prèviament "cap mena de responsabilitat" pels casos de corrupció de la trama Gürtel, Bárcenas o les "targetes black" que persegueixen el PP. Pradas retreu a Mariano Rajoy que hauria d'haver dimitit "fa dos anys i mig quan va enviar el sms a Bárcenas".