El Banc Sabadell es planteja seguir endavant en solitari i desenvolupar un nou pla de negoci que prioritzi el mercat domèstic, després de donar per trencades les negociacions amb el BBVA per a una possible fusió.

Ambdues entitats han donat per finalitzada la negociació, atès que no s'ha assolit un acord sobre l'eventual equació de canvi dels accions d'ambdues entitats. En aquest context, Banc Sabadell seguirà en solitari i ha anunciat que durant el primer trimestre de 2021 presentarà el seu nou pla de negoci, amb el focus posat al mercat domèstic.

Objectius de la focalització domèstica

El nou enfocament de l'entitat bancària pretén "incrementar l'eficiència en l'ús del capital i els recursos del grup, augmentant així la rendibilitat i la creació de valor per als accionistes", segons destaca en una nota de premsa.

El Sabadell avança que aquest nou pla contemplarà, entre altres mesures, l'ampliació del programa d'eficiència i transformació en el mercat retail a Espanya, alhora que analitzarà amb els seus assessors "alternatives estratègiques de creació de valor respecte als actius internacionals del grup, incloent TSB".

TSB és una franquícia britànica que el Banc Sabadell va adquirir el 2015 a Lloyds per uns 1.700 milions de lliures, equivalents a uns 2.340 milions d'euros al canvi de llavors. És la primera vegada que el Banc Sabadell fa pública la possibilitat de desprendre's de la seva filial britànica.

De fet, segons l'agència 'Reuters', el Banc Sabadell ja hauria encarregat a Goldman Sachs la venda de la filial britànica TSB i el procés ja estaria en marxa. Per la seva banda, el banc vallesà ha evitat fer comentaris i es remet a la nota que ha emès aquest mateix divendres, on detalla que analitzarà "alternatives estratègiques".

Caiguda de les accions

Amb l'anunci sobre la fi de les negociacions entre ambdues entitats, el Banc Sabadell ha experimentat avui una caiguda del valor de les seves accions en un 12%, fins a arribar al valor de 0,35 euros.

Per contra, el BBVA ha vist reforçada la seva tendència a l'alça, i el valor de les seves accions ha pujat avui fins als 3,80 euros, amb una pujada del 2,5%.

BBVA seu central Madrid EP

Seu central de BBVA a Madrid. / EP

Fusió trencada

La fusió Sabadell-BBVA hauria generat un grup financer amb més de 950.000 milions d'euros en actius i una mida a Espanya molt similar a què tindria la unió de CaixaBank i Bankia. De fet, la fusió hauria posicionat la nova entitat bancària com el segon banc més important en l'estat espanyol.

Les converses de fusió entre ambdues entitats es van fer públiques el passat 16 de novembre i en els últims dies s'havien filtrat diverses informacions que apuntaven que l'acord era a prop.