Aquest matí han arribat els primers turistes alemanys a Palma de Mallorca després de més de tres mesos pel confinament per coronavirus. Uns 200 viatgers han aterrat a l'aeroport Son Sant Joan de Palma procedents de Dusseldorf. I per la tarda n'arribaran pràcticament 200 més procedents de Frankfurt. Tots ells no hauran de passar la quarentena, tan sols se'ls ha fet un qüestionari previ just quan han aterrat, se'ls ha informat de les noves mesures i els han pres la temperatura.

La imatge més curiosa ha estat a l'arribada: pràcticament hi havia el mateix nombre de turistes que periodistes a l'aeroport. Mitjans nacionals però també internacionals han demanat acreditació per captar el moment. En total, n'eren 189. L'expectació ha estat molt gran ja que aquests formen part del pla pilot que preveu acollir 10.900 alemanys a les Illes Balears. 

En declaracions a La Sexta, la presidenta balear Francina Armengol ha reiterat la seguretat d'aquest pla: "Estem preparats per l'arribada de turistes". I ha recordat que si algú presenta qualsevol símptoma, en menys de 24 hores se li farà la prova del PCR i si dona positiu passarà a ser aïllat. Armengol conclou que aquest projecte pilot "permetrà provar els protocols de seguretat".