El vicepresident del Govern i responsable d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha reclamat aquest divendres a l'executiu espanyol que permeti a la Generalitat gestionar les seves finances "amb llibertat". Catalunya va complir per primer cop en un mateix exercici els tres objectius d'estabilitat fiscal –el dèficit, el deute i la regla de despesa-, segons es recull en l'informe sobre el compliment dels objectius fet públic pel ministeri d'Hisenda.

Així, Catalunya va tancar l'any amb un 0,44% de dèficit, un deute del 3% i un 1,6% en la regla de despesa, lluny del 2,4% establert. "Hem gestionat amb responsabilitat les finances públiques i ara toca poder-les gestionar amb llibertat", ha dit Aragonès en un comunicat.

Segons el vicepresident, les xifres demostren que la Generalitat "gestiona adequadament les seves finances i compleix els seus compromisos". En aquest sentit, reclama al govern espanyol que retiri les mesures de supervisió específica que s'apliquen des de l'any 2015.  "Aquest control es va imposar per raons purament polítiques", ha lamentat el vicepresident, remarcant que Catalunya fins i tot "compleix els objectius injustos" imposats.