Amazon obrirà la pròxima tardor un nou centre logístic a Martorelles (Vallès Oriental) que comportarà la creació de 650 llocs de treball en 3 anys. És la quarta instal·lació logística a Catalunya. D'aquesta manera, la companyia vol fer front a l'increment de les seves vendes a Catalunya i en el conjunt d'Espanya així com la creixent demanda a la resta de les seves webs europees, segons ha explicat la multinacional.

L'expansió de la xarxa logística també li permetrà incrementar la seva oferta de productes, que només a Amazon ja acumula més de 160 milions de referències, així com la seva capacitat per donar suport a les milers de pimes que venen els seus articles a través de la seva plataforma oberta a tercers (marketplace).

El nou centre logístic ocuparà un edifici ubicat al parc empresarial de Can Roca i tindrà una superfície de més de 30.000 metres quadrats (aproximadament quatre camps de futbol).

L'aposta per Martorelles

Com va succeir amb el centre que construeix al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), Amazon ha optat per Martorelles per estar en un emplaçament clau al sud d'Europa i permetre l'accés a un excel·lent capital humà. Està previst que la nova instal·lació comenci a operar a la tardor del 2017 amb una plantilla inicial d'uns 200 treballadors. El procés de contractació començarà en els pròxims mesos.

Actualment, Amazon disposa d'una infraestructura de 28.000 metres quadrats a Castellbisbal -per al seu servei de supermercat Amazon Pantry en el Sud d'Europa-, així com un centre urbà per a les entregues ultra-ràpides de Prime Now a l'Eixample de Barcelona. A aquests, encara cal sumar-li el que s'està construint al Prat de 60.000 metres quadrats.

Els quatre centres i el recentment anunciat Seller Support Hub (destinat a prestar assistència a les milers de pimes europees que venen als webs d'Amazon) faran que Amazon creï més de 2.500 nous llocs de treball a Catalunya en els pròxims tres anys.

El tancament de BuyVip

La companyia també ha confirmat que tancarà BuyVip, club de vendes espanyol que va adquirir el 2010 i que opera a Espanya, Alemanya i Itàlia, per falta de rendibilitat. La pàgina Amazon BuyVip no admetrà comandes a partir del 31 de maig i els seus treballadors passaran a treballar per a Amazon, han comunicat fonts de la companyia nord-americana.

"Des que vam adquirir BuyVIP hem treballat per crear una experiència de compra que agradés els nostres clients, oferint-los un catàleg cada vegada més ampli de productes, funcionalitats innovadores i descomptes atractius. Malgrat aquests esforços, aquest negoci segueix sense ser rendible", han conclòs des d'Amazon. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat