Alemanya ha esquivat la recessió tècnica amb el creixement d'un 0,1% del seu Producte Interior Brut (PIB) al tercer trimestre, segons ha publicat la Oficina Federal d'Estadística alemanya. El PIB del país va caure un 0,2% en el segon trimestre de l'any, obrint la porta a una recessió tècnica, definida com dos trimestres consecutius de contracció de l'economia.

El consum intern i les exportacions han impulsat el creixement registrat, mentre que la producció industrial continua a la baixa. En un comunicat, el ministeri d'Economia alemany ha assegurat que els indicadors no apunten "encara" a una recuperació econòmica, però detecten els "primers símptomes esperançadors" a Berlín. En termes generals, el PIB de l'Eurozona ha augmentat un 0,2% en el tercer trimestre, mentre que el del conjunt de la Unió Europea s'ha incrementat un 0,3%.

D'aquesta manera, el creixement de l'economia europea ha mantingut el ritme del trimestre anterior, segons dades publicades per Eurostat. Tot i el creixement registrat, les xifres estan lluny de les dades registrades en el mateix període de l'any passat. Entre juny i setembre de 2018, l'economia de l'eurozona va créixer un 1,2%, i la del conjunt de la UE un 1,3%.

Quant a la resta d'estats, Espanya ha registrat un creixement trimestral del 0,4%, França un 0,3%, Itàlia un 0,1%, i Holanda un 0,4%, la mateixa dada registrada en el segon trimestre.

L'economia de l'Eurozona i la Unió Europea ha crescut per sota dels ritme als Estats Units, on el PIB ha pujat un 0,5% en comparació amb el trimestre anterior, i un 2% de termes interanuals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat