L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el director general d'Aigües de Barcelona (Agbar), Ignacio Escudero, han firmat un protocol que fixa el procediment per garantir el subministrament d'aigua a persones que no puguin pagar per falta de recursos econòmics.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa des d'Agbar per no tallar el subministrament, i des del 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un fons de solidaritat per ajudar el pagament del consum a famílies amb dificultats, segons ha informat l'empresa aquest dijous en un comunicat.

Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis, ha bonificat la factura de l'aigua a més de 18.700 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió propera de 7,6 milions d'euros, i a l'Hospitalet s'han atorgat ajuts a més de 3.500 persones per valor d'1,4 milions d'euros.

L'alcaldessa de l'Hospitalet s'ha mostrat satisfeta amb la col·laboració entre Agbar i el consistori: "Hem de ser justos. Si hi ha hagut una empresa que ha estat a l'altura de les circumstàncies en aquest context de crisi social i econòmica aquesta ha estat Aigües de Barcelona".

Escudero ha afirmat que el protocol "agilitzarà els tràmits" per bonificar els serveis d'aigua a les famílies més vulnerables i garanteix que no es talli el subministrament a cap habitatge en situació de vulnerabilitat.