Agbar ha constituït el Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social, que té com a principal objectiu convertir-se en un fòrum de trobada per establir un diàleg sòlid sobre els aspectes socials i d'innovació de la gestió de l'aigua a Catalunya i l'àrea metropolitana de Barcelona. En la primera sessió del Consell Assessor -celebrada avui a la seu de Agbar- han aprovat les àrees temàtiques i s'han seleccionat les línies concretes de treball més rellevants per a l'any 2019.

Formen part d'aquest consell l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l'exdiputada Dolors Camats; els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament; l'advocat Miquel Roca; el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, així com el secretari d'Afers Socials i Famílies del Govern, Francesc Iglesies.

També integren aquest consell assessor, que aquest dimarts s'ha reunit per primera vegada, l'ecòleg Ramon Folch, el catedràtic Pere Vilanova, el meteoròleg Tomàs Molina o l'exdirectora de la Fundació Agbar Victòria Eugenia Martínez Fraile, entre d'altres. 

A la reunió s'han validat tres àrees temàtiques -medi ambient, canvi climàtic i recursos hídrics; economia i gestió de l'aigua; i diàleg i compromís social- que combinaran l'anàlisi de la informació general i reptes amb la presentació de casos de la realitat pròpia de Agbar emmarcant el debat en el context de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

El consell, al capdavant del qual hi ha el president d'Agbar, Ángel Simón, celebrarà quatre reunions al llarg del 2019 i estructurarà els seus debats i conclusions sempre des d'una perspectiva de com aprofundir en la Participació, la Transparència i l'Acció Social en les tres àrees temàtiques inicialment proposades.

Així mateix, el consell tindrà altres funcions tals com fer un diagnòstic i identificar tendències en aspectes clau vinculats a l'activitat de Agbar; elaborar recomanacions i línies de treball futures; actuar com a eina de compliment de la política de desenvolupament sostenible i de transparència, el seu codi ètic i l'Agenda 2030 de les Nacions Unides; i ser portaveu i altaveu de les millors pràctiques socials i d'innovació de Agbar, en especial en relació amb la protecció a col·lectius vulnerables.