L'economista Santiago Niño Becerra ha advertit que s'acosta un empitjorament de l'economia a nivell global, perquè s'han exhaurit el que ell denomina "amfetamines". "Hem entrat a la tercera fase de la crisi. Durant 6 anys semblava que estàvem molt bé, però era a base d’amfetamines, de diners barats que els bancs centrals han injectat. Això té el recorregut que té i ja està esgotat", ha assenyalat al programa Versió RAC1.

Becerra ha al·ludit també al darrer informe de l'OCDE, de qui diu que "sol encertar-la bastant". "L’OCDE diu que l’economia mundial entra en un període d’estancament fins al 2035 i llavors arriba una davallada de creixement fins al 2060. El món va a pitjor i els països de l’OCDE, encara pitjor", ha apuntat.

Segons l'economista, això explica la decisió de la Reserva Federal americana d'abaixar els tipus d'interès, a petició del president Donald Trump. "Estats Units té la seva productivitat estancada, la taxa d’activitat és la més baixa en 40 anys, els salaris reals estan estancats des dels anys 70. Estats Units no està bé. Trump demana a la Reserva Federal un 0% de tipus d’interès: diner barat. Baixaran els tipus d’interès perquè es necessiten estímuls. Però això té el recorregut que té i Estats Units tindrà problemes", ha pronosticat.

Becerra també ha analitzat la situació a Alemanya, però al seu entendre té unes altres característiques. "Alemanya ha desenvolupat una indústria d’un valor afegit brutal. El que passa és que la seva capacitat productiva supera en un 40% la demanda interna. Per això si no li compren a fora, malament. Alemanya té un problema", ha insistit.