Els pensionistes a qui Hisenda està embargant part de la pensió pels deutes tributaris tindran aquest mes un descompte més gran de l'habitual en les nòmines per un canvi de criteri de la Direcció General de Tributs. Aquesta situació afectarà uns 75.000 pensionistes a qui Hisenda està embargant part de la pensió i el descompte podrà arribar als 400 euros. La mesura, que s'ha aplicat sense un avís previ, no afectarà els que perceben una pensió inferior al salari mínim interprofessional (SMI), ja que és inembargable.

La Seguretat Social subratlla que el nou criteri adoptat per la Direcció General de Tributs per augmentar l'import a descomptar de la pensió es deu al fet que en els mesos de paga extra s'estava deduint menys import del que corresponia a cert grup de pensionistes amb embargaments amb Hisenda.

Paga Nadal

Aquest mes als pensionistes els toca rebre el que es coneix com la paga extraordinària de Nadal, a més de la nòmina ordinària. Encara que la Seguretat Social ordena el pagament als pensionistes en els primers dies de desembre, és freqüent que els bancs l'avancin al 25 de novembre, és a dir, a avui.

El canvi de criteri de Tributs, per tant, ha afectat la nòmina de novembre per ser mes de paga extra (l'altre és al juny), per la qual cosa el mes vinent no s'aplicarà, i sempre només per a aquells pensionistes que tenen embargaments amb Hisenda.

Des de la Seguretat Social s'assegura que respecte a la nòmina de novembre s'han limitat a complir les normes tributàries.