La relació de Yamaha amb la música és molt estreta. N'és prova el fet que la companyia japonesa ofereix tota mena d'instruments musicals als seus clients. Des de pianos a guitarres passant per bateries i trompetes. Certament, el ventall sonor que la corporació posa a l'abast de la ciutadania és molt ampli. Però, en els darrers anys, l'empresa ha volgut fer un pas endavant per estrènyer encara més aquesta relació tan especial que manté amb la música. I, sobretot, ha volgut fer-ho a casa nostra. És per això que Yamaha és present en musicals de referència que se celebren en territori català. El festival Cruïlla, que se celebra a la capital catalana, n'és un bon exemple.

Yamaha ha estret encara més el vincle que l'uneix amb la música en els darrers anys 

Yamaha ha aprofitat la potència que té la música per connectar amb la gent per donar a conèixer una moto ideal per circular per Barcelona, el model elèctric Yamaha NEO's. Doncs bé, l'empresa ha cedit unitats d'aquest nou model elèctric als membres de l’organització i ha muntat un stand expositor durant els dies del festival. I és que, amb NEO's podràs arribar a tots els punts de la ciutat, tal com ho fa la música. Fluir, fluir per la ciutat al ritme de la música. D'això es tracta.

Stand Cruilla Yamaha / Yamaha
Fotografia de l'stand de Yamaha al festival Cruïlla / Yamaha

Però Yamaha no només ha deixat empremta al Cruïlla, sinó que també ho ha fet al festival Terramar de Sitges. Als Jardins de Terramar, on se celebra aquesta cita imperdible amb la música, Yamaha hi ha realitzat diverses accions com ara la cessió de motos a l'organització, product placement en diferents espais del Terramar i esdeveniments complementaris al festival com ara una ruta en moto per Sitges, un circuit de circulació infantil, o accions de responsabilitat social corporativa. 


NEO's, la nova moto elèctrica de Yamaha que et farà fluir per la ciutat

Silenciosa, lleugera i elèctrica, Yamaha NEO's és el vehicle ideal per desplaçar-se per la ciutat, ja que permet evitar embussos i mal de caps a l'hora d'aparcar. En vols saber més? Doncs a continuació t'expliquem cinc particularitats de la NEO's que no et deixaran indiferent. 

Silenciosa, lleugera i elèctrica, Yamaha NEO's és el vehicle ideal per desplaçar-se per la ciutat

En primer lloc, la moto captiva per la seva estètica. I és que la carrosseria té un estil minimalista i unes formes arrodonides que la doten d'una personalitat pròpia i inconfusible. I els fars davanters de doble òptica full LED estan envoltats per uns anells blancs que, alhora, li atorguen un perfil discret i contemporani característic que ja tenia el model NEO's original. A més, aquest model, modern i alhora clàssic, està dissenyat perquè sigui molt pràctic i còmode. Ideal per al dia a dia.

2022 YAM NEOS PRESS EU WM6 STA 007 03 preview
Fotografia de la Yamaha NEO's / Yamaha

En segon lloc, escau subratllar que té una unitat d’alimentació molt silenciosa. Aquesta ha estat batejada amb el nom d'"Unitat d’Alimentació Integrada Yamaha" (YIPU per les seves sigles en anglès).  Una característica clau d’aquesta YIPU de segona generació és el seu disseny sense engranatges i altament eficient, fet que redueix i molt les pèrdues de potència de transmissió associades habitualment als engranatges i a les corretges de transmissió. Un altre dels avantatges d'aquest disseny de transmissió directe és que el soroll mecànic gairebé és inexistent. Per acabar-ho de reblar, el fet que disposi de les mínimes peces mòbils fa que la conducció sigui molt relaxant.

La NEO's és una forma de moure't verda i que et permetrà evitar embussos i mal de caps a l'hora d'aparcar

En tercer lloc, la bateria és extraïble i intel·ligent. Concretament, la bateria de la NEO’s té una autonomia d’aproximadament 37 km a càrrega completa. És una bateria de ions de liti de 50,4 V/19,2 AH. La moto porta una bateria de sèrie, però se'n pot afegir una segona que podria ampliar l’autonomia fins als 68 km. Val a dir que la moto inclou un carregador de bateria portàtil dissenyat per endollar-lo a una presa de corrent domèstica, amb un temps de càrrega completa que voreja les vuit hores. La càrrega, però, també es pot fer amb la bateria col·locada dins la moto.
 

En quart lloc, la nova moto de Yamaha és ràpida i molt manejable. Ho és perquè la combinació del seu motor, el seu cub de transmissió i la seva bateria de liti fan que totes les obertures d’accelerador de la NEO’s siguin òptimes, oferint així una acceleració continua. A més, la seva transmissió sense embragament i sense engranatges fa que sigui una moto molt suau. Per si no fos prou, és de molt fàcil conducció gràcies a la seva posició de conducció natural i ben dreta. L’alçada del seient és de 795 mm, i l'àrea d’estrep de la moto és força espaiosa, pensada perquè usuaris amb diferents característiques físiques la puguin gaudir.

2023 YAM EJE025 EU WM6 ACT 002 03 preview
Fotografia d'una noia conduint una Yamaha NEO's / Yamaha

En cinquè lloc i per últim, la NEO's disposa d'un panell LCD compacte i de lectura fàcil. Al panell de LCD hi podem trobar velocímetre, comptaquilòmetres i rellotge, però també els nivells de càrrega de la bateria principal i de la segona opcional, indicadors dels modes de conducció STD o ECO, i icones per a la connexió d’aplicacions mòbil (trucades i missatgeria). També té una llum de verificació de clau intel·ligent i un indicador RUN. Si vols saber més de la nova moto elèctrica de Yamaha, clica aquí.

Mou-te per la ciutat al ritme de la música amb la nova NEO's de Yamaha!