El World Press Photo 2022 de Barcelona ja s'ha fet el seu lloc habitual al CCCB per a mostrar les millors fotografies de la premsa publicades durant el darrer any i un cop s'han conegut les guanyadores del concurs —del passat abril— en qüestió. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) rep des de ja fa dies l'exposició, i és que si ets un veritable aficionat del fotoperiodisme o simplement et pica la curiositat, no te la pots perdre. A continuació, t'expliquem tot el que necessites saber sobre el World Press Photo 2022 Barcelona del CCCB, les dates, els horaris, les entrades i molt més.
 

📷 Les imatges que no et pots perdre a l'exposició World Press Photo 2022 a Barcelona
 

Qui ha guanyat el concurs del World Press Photo 2022 que arriba al CCCB de Barcelona

Després que l'any passat s'alcés amb el premi una abraçada en temps de covid, el premi a la fotografia de l'any del World Press Photo 2022 disponible al CCCB de Barcelona el va guanyar la canadenca Amber Bracken amb una fotografia publicada inicialment al New York Times que capta les tombes de nens indígenes dels internats del Canadà, sumant-se als noms propis de la història del premi: i no només per ser la cinquena dona en la història en rebre aquest reconeixement, sinó per fer-ho amb una imatge en la qual, per primera vegada en els 67 anys que suma el concurs, no apareix cap persona.

Aquesta i totes les altres premiades en alguna categoria estaran exposades a la sala del CCCB del 4 de novembre a l'11 de desembre. Es poden comprar ja les entrades? Quins són els preus? I en quins horaris es podran visitar les instantànies del World Press Photo 2022 a Barcelona? Aquí tens tots els detalls de l'exposició.

097 south america single vladimir encina 96638825 2000x1329
Fotografia guanyadora en la categoria de Fotografies Individuals. / Vladimir Encina

Dies i horaris del World Press Photo 2022 a Barcelona

Aquest any, el World Press Photo a Barcelona obrirà les seves portes del 4 de novembre a l'11 de desembre. Per 18è any consecutiu, al recinte del CCCB hi haurà exposades totes les fotografies i peces multimèdies premiades, en la seva majoria inèdites al territori, que van ser escollides per la seva excepcional qualitat visual i que ofereixen diferents perspectives sobre l'actualitat global. El concurs de fotoperiodisme més prestigiós del món aposta, a partir d'aquest any 2022, per un nou model territorial, dividint el món en sis regions per assegurar una major representació i diversitat d'autors i històries. Com a novetat, també s'han eliminat les limitacions temàtiques d'anteriors edicions i s'han creat noves categories centrades en el format: Fotografies Individuals, Reportatges Fotogràfics, Projectes de Llarga Durada i Format Obert. Els horaris per poder gaudir d'aquesta experiència són d'11 h a 20 h de dimarts a dijous i festius; d'11 h a 21 h els divendres; de 10 h a 21 h els dissabtes; i de 10 h a 20 h els diumenges. Els dilluns no festius, l'exposició romandrà tancada, mentre que el 6 i el 8 de desembre, ambdós dies festius, estarà oberta al públic.

World Press Photo 2022 a Barcelona: preu de les entrades al CCCB

Els preus de les entrades del World Press Photo 2022 de Barcelona dependran de si es vol fer una visita guiada o no. L'entrada general a seques té un preu de 6 euros, mentre que la visita guiada a l'exposició té un cost de 9 euros. Hi ha alguns col·lectius que podran acollir-se a l'entrada de preu reduït de 4 euros —l'entrada general— i 7 euros —la visita guiada—; els qui tinguin Carnet Jove, carnet de Biblioteques i carnet de família nombrosa i monoparental, o siguin professors d'universitat, jubilats i menors de 25 anys. Els diumenges de 15h a 20h, l'entrada és gratuïta amb reserva prèvia —màxim dues entrades per persona—.