Un dels grans mites sobre els mitjans de comunicació és aquell que diu que, a l'estiu, minven les notícies. La realitat, però, és que l'actualitat no fa vacances perquè no hi entén de calendaris. Quants fets, cada estiu, han esdevingut notícies que ens han canviat la vida? Des que aquest diari es va fundar, estiu rere estiu nosaltres sempre hi som, informant en tot moment sobre allò que passa a través de la mirada d'ElNacional.cat. I és precisament d'això, d'aquest compromís, del que tracta la campanya d'estiu que avui us presentem. Un estiu incert i difícil que, arran del coronavirus, serà el més imprevisible i anormal de les nostres vides.

Fa tres anys, un 5 de juliol, el Govern de la Generalitat presentava el projecte de Llei del Referèndum. Fa dos estius, un 19 de juliol, els presos polítics eren apropats a Catalunya. I l'any passat, sense anar tan lluny, diverses manipulacions des de Madrid acusaven la Generalitat de finançar espies lingüístics a les escoles; la realitat, però, era que en dos únics mesos estivals es registraven més denúncies per catalanofòbia lingüística que en tots els anteriors mesos de l'any. En tots els casos, en aquestes i en altres notícies, la nostra mirada per explicar els fets sempre va existir per fer front a la poderosa maquinària informativa que informa contra els interessos de Catalunya.

 A ElNacional.cat treballem lluitant contra això, ja que no volem que el relat mediàtic sobre Catalunya es cuini a 600km de casa nostra ni contra els interessos dels catalans, per això compartim lliurement la nostra mirada sobre la realitat publicant en obert català, castellà i anglès: per fer-la arribar arreu. Perquè tothom hi pugui accedir. A aquesta nostra mirada s’hi oposen forces molt poderoses, però, per això són les subscripcions qui ens doten de força, resguardant el diari de qualsevol amenaça externa o boicot publicitari i permetent-nos, en definitiva, ser més lliures.

Fer-se subscriptor d'ElNacional és molt senzill

Si ElNacional.cat és el teu diari, fes-te'n subscriptor aquí. Senzillíssim, no? Potser et preguntes, però, per què has de pagar per pertànyer a un diari que ofereix el contingut en obert? La pregunta del milió té una resposta senzilla: perquè és el suport dels nostres subscriptors el que ens permet seguir fent una informació compromesa i valenta, ja que la contribució dels membres d'ElNacional.cat ajuda a fer viable el projecte d'un diari en obert i que aplega les sensibilitats polítiques, econòmiques, socials i ciutadanes que s’uneixen en un punt: Catalunya s'ha guanyat l’exercici del dret a l’autodeterminació. 

A part, és clar, els subscriptors del Club El Nacional tenen accés a xerrades, col·loquis o reunions exclusives amb personalitats de la primera línia mediàtica, i també amb periodistes de la casa. Per viure l'actualitat des de dins i, sobretot, per a poder escoltar i ser escoltats. Cada dia, abans de les 23.00h, els subscriptors reben al seu correu electrònic un butlletí amb el recull de les notícies més interessants del dia i, a més, tenen el dret de comentar totes les notícies del diari. I per si fos poc, disposen d'un carnet amb accés a promocions i descomptes, però sobretot disposen de la possibilitat d'assistir a activitats exclusives que anem programant mensualment. 

I doncs, ens ajudes a seguir informant un estiu més d'una forma compromesa i directa?