La pel·lícula La Vida sense la Sara Amat, dirigida per Laura Jou, ha guanyat dos premis del BCN Film Fest, el de la crítica, atorgat per un jurat format per periodistes de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del públic, que es concedeix amb el suport de TV3 i en el qual hi participen totes les produccions catalanes que participen al festival.

La pel·lícula ha comptat amb la producció de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) en coproducció amb Massa d'Or Produccions. El conseller delegat de la Xal, Francesc Pena, ha recollit el guardó en la gala final.

Al cinema el 12 de juliol

‘La vida sense la Sara Amat’ arribarà als cinemes el 12 de juliol amb els joves actors Maria Morera, que dona vida a la Sara Amat, una noia que desapareix una nit d'estiu, i Biel Rossell, interpretant el seu còmplice, en Pep. La cinta està ambientada als anys 80, a partir d'una novel·la que la directora ha qualificat de "meravellosa". És per això que no li ha estat difícil "agafar l'esperit" del text i transformar-lo en imatges, sumat al fet que comparteix edat amb el seu autor, en Pep Puig, cosa que ha ajudat a transferir l'esperit i estètica dels anys 80, quan aquests eren joves.

la vida sense sara amat cinema catala bcn film fest acn

Jou ha fet el salt al llargmetratge després de l'èxit del curt No me quites (2015), nominat al Goya i coronat amb tres Bisnagues al Festival de Màlaga. Per a la seva nova producció, la clau continua sent el talent dels joves protagonistes. "És fonamental tenir bona matèria prima", ha assenyalat la directora. El càsting va rebre 200.000 sol·licituds, a partir de la crida a través dels comptes d'Instagram dels actors de la sèrie de TV3 Merlí, els quals havien estat alumnes de Jou. "Quan tens tant per escollir hem de trobar el bo. I així va ser", ha reblat la directora. "Els dic 'mira'm', els hipnotitzo, i els hi faig jo el paper i les línies. A vegades és una inspiració gran per a ells", ha explicat. Com a actriu, primer passa "a cada un dels personatges" per ella mateixa, els fa a casa seva. "Començo a entreveure el resultat del que vull a través de fer jo el paper", afirma Jou sobre el treball previ.

El palmarès

El palmarès del certamen l’ha encapçalat Soledad d’Agustina Macri, Premi a la Millor pel·lícula, i es completa amb el premi a la millor música per a El secreto de las abejas, el premi a la millor comèdia per a De la India a París en un armario de Ikea, de Ken Scott, i el premi Educine a La tragedia de Peterloo, de Mike Leigh.