Els hotels de Barcelona sovint tenen jardins i terrasses molt agradables, especialment per a l'estiu, que són absolutament desconeguts per als barcelonins i que són molt més assequibles del que aquests podrien imaginar. Amb la finalitat de donar-los a conéixer, i amb la col·laboració de la cervesa Inedit, s'han organitzat els Vespres Inedit's, una iniciativa a la que s'han sumat 24 hotels de la ciutat, alguns dels més luxosos i amb els millors xefs. De 6 a 9 del vespre ofereixen dues tapes d'autor i una cervesa per tan sols 9 €. L'objectiu d'aquesta iniciativa és atreure a nou públic local als hotels. "A Barcelona no hi ha una tradició d'anar als hotels, a diferència del que passa a Londres o a París", explica Carme Ruscalleda, la xef amb més estrelles Michelin del món, que enguany s'ha sumat a la iniciativa a través de l'Hotel Mandarín Oriental, del Passeig de Gràcia. "Aquesta iniciativa pot apropar els barcelonins a la bona cuina i als hotels de la ciutat", afegeix la xef.

Inedit Foodie4

Petites dosis d'alta gastronomia

Com Ruscalleda, prestigiosos xefs s'han sumat a la iniciativa, com Jon García, del Negresco Princess, o Xavier Franco, del Yurbban Passage Hotel & Spa. Ha preparat tapes que combinin amb la cervesa Inedit, tot i que asseguren que no ha estat especialment difícil (Jon García apunta que és una cervesa que marida molt bé amb molts menjars). Cada local, amb la Inedit, ofereix dues tapes diferents, preparades per a aquesta iniciativa. La diversitat és molt gran i inclou, des de plats inspirats en la cuina catalana, a productes d'un clar sabor oriental o a atrevides creacions. L'Hotel Barcelona Princess, de Diagonal Mar, ofereix un ceviche de llagostins amb llet de tigre i coco del cuiner Pedro Montolio. L'Hotel Casa Fuster, dels Jardinets de Gràcia, serveix una llauneta de popets adobats amb verduretes i emulsió cítrica (a més a més d'un caneló de galta de porc amb suc de carn amb cireres), preparats per l'Oriol Canillas.

DUQUESADECARDONA IMG 0310

L'ostra en escabetx de cervesa de l'Hotel Duquesa de Cardona.

A la Terrassa del Duquesa, a l'Hotel Duquesa de Cardona del Passeig Colom, hi predomina el gust marítim: hi ha ostra en escabetx de cervesa i gamba (elaborats per la xef Judit Vall-Llosada). L'Hotel Jazz del carrer Pelai opta per un clàssic mexicà, els nachos amb guacamole del xef Gustavo Gavito. I el Yurbban Passage Hotel & Spa del carrer Trafalgar ofereix una excel·lent torrada de roast beef, tomàquet, soja amb una crema d'albergínia i germinats, que s'acompanya d'un verat marinat amb escalivada d'hortalisses, elaborats pel xef Xavier Franco.

YURBAN IMG 0033 vespres inedits

Tomàquet de roast beef, tomàquet, soja amb una crema d'albergínia i germinats del Yurbban Passage Hotel&Spa.

Espais per descobrir

La majoria dels barcelonins no gosen travessar les portes dels hotels de la ciutat. Alguns d'ells amaguen atractives terrasses, amb magnífiques vistes, que són especialment atractives durant els vespres d'estiu. Els Vespres Inedit's possibiliten de fer una ruta per una vintena de locals del centre, que es poden recórrer a peu, en un passeig.

HOTELESPAÑA IMG 0162

El ceviche de corbina, meló picant i moniato de l'Hotel España.

Algunes d'aquestes terrasses tenen vistes espectaculars sobre la ciutat: el Negresco Princess ofereix unes vistes magnífiques de la Sagrada Família i de Collserola; el Yurbban Passage Hotel & Spa, en canvi, té magnífiques vistes sobre els terrats de Ciutat Vella i sobre la muntanya de Montjuïc; el Marea Baja (l'únic restaurant a la llista), a la planta 23 del gratacel de Drassanes, ofereix una visió incomparable del Port; l'Hotel España del carrer Sant Pau, conegut pel seu esplèndid menjador modernista, posa a disposició dels clients dels Vespres Inedit's la seva terrassa; i els que visitin l'H10 Metropolitan per prendre un parell de tapes i una cervesa descobriran una piscina en ple centre de la Ciutat, a la Rambla Catalunya.

terrasses participants

Experiències locals

Els hotelers esperen que aquesta experiència serveixi de porta d'entrada de molts barcelonins cap als hotels de la ciutat; els xefs esperen que així s'apropi l'alta cuina a la gent que no hi està habituada; i Inedit esperen que aquesta cervesa continuï difonent-se, ja que cada cop que es consumeix més, gràcies a que s'ha estès la cultura cervesera. De moment, la valoració que en fan els organitzadors és molt bona. El nombre de barcelonins que s'afegeixen als Vespres Inedits no para de créixer. I encara queden 18 vespres per disfrutar-los.