L'escriptor Mario Vargas Llosa, de 86 anys, ha estat ingressat en una clínica madrilenya a causa d'"algunes complicacions relacionades" amb la covid, però "evoluciona favorablement". En un breu comunicat publicat a Twitter, els seus fills Álvaro, Gonzalo i Morgana asseguren que estan al costat del seu pare i que, gràcies al tractament, es troba millor. "Ell i la seva família agraïm les mostres d'afecte que estem rebent i preguem a la premsa que respecti la privadesa", conclou el missatge.

L'ingrés es va produir "fa uns dies" després de complicar-se la situació a causa de la covid, que ja l'havia obligat a romandre aïllat a casa seva, a Madrid. Per aquest motiu, la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua (RAE) va ajornar un acte previst dimarts en el qual Mario Vargas Llosa conversaria amb el director de la RAE, Santiago Muñoz Machado, sobre el seu llibre Cervantes i que marcaria l'inici de la denominada Semana Cervantina. L'acte, que s'havia ajornat en un primer moment fins dilluns, se celebrarà finalment el 25 de maig, segons fonts de la RAE. 

Vargas Llosa també té un vessant polític. Va ser candidat a la presidència del Perú el 1990, sense èxit. I durant el període del procés durant el referèndum de l'1-O va ser un declarat opositor a la causa independentista catalana, i es va manifestar a Barcelona en les convocatòries espanyolistes de Societat Civil Catalana. Vargas Llosa va aconseguir el 1993 la nacionalitat espanyola per, en les seves pròpies paraules, evitar “ser un pària” després que el llavors president del Perú, Alberto Fujimori, amenacés de treure-li la peruana.