Si a finals de juliol es feia públic que Netflix estava preparant una sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana, ara ja se sap qui en seran els grans protagonistes: Úrsula Corberó es posarà a la pell de Rosa Peral i Quim Gutiérrez a les carns d'Albert López, ambdós guàrdies urbans condemnats per l'assassinat de Pedro Rodríguez, també policia i parella de Peral. La plataforma començarà el rodatge d'aquesta minisèrie, titulada El cuerpo en llamas, el proper dilluns dia 19 de setembre a Barcelona i encara no se sap quan s'estrenarà. El cas es va fer àmpliament conegut després que Carles Porta dirigís quatre capítols especials de Crims sobre aquest assassinat ocorregut l'any 2017.

Altres dades que ja es coneixen és que la producció estarà dirigida per Jorge Torregrossa (FariñaIntimidad) —qui també exercirà de productor executiu— i per Laura Mañá (Un novio para mi mujer), i estarà escrita per Laura Sarmiento (IntimidadMatadero). També s'han fet públiques tres cares més que participaran en el repartiment a la pantalla: José Manuel Poga (conegut pel seu paper de Gandía a La casa de papel), Isak Férriz i Eva Llorach.  

guardia urbana netflix
Foto: Netflix

Un dels crims més mediàtics de Barcelona

La ficció de Netflix retratarà està basada en els fets reals que van colpejar la ciutat de Barcelona la primavera del 2017, quan Rosa Peral i el seu amant, Albert López, van assassinar Pedro Rodríguez, parella de Peral, i van incendiar el seu cos darrere del maleter d'un cotxe abandonat. Els dos van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó, tot i que mai s'han acabat d'aclarir les causes i el modus operandi del crim.