Òmnium Cultural ha atorgat el Premi Muriel Casals de Comunicació a les redaccions dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat ha destacat “la professionalitat i vocació de servei, per haver convertit els mitjans públics catalans en un referent informatiu explicant els esdeveniments polítics i socials que ha viscut el país, i fer-ho respectant la pluralitat i plantant cara a les pressions i amenaces d'intervenció política".

El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació està format per Tatxo Benet, Àlex Gutiérrez, Marina Llansana, Albert Sàez i Sebastià Serrano. Enguany, per primera vegada, el premi de Comunicació que s'entrega la Nit de Santa Llúcia porta el nom de Muriel Casals en reconeixement de l'expresidenta d'Òmnium Cultural. El guardó vol donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l'ús de la llengua i projectar la cultura dins els països catalans.

La filla de Muriel Casals, Laia Gasch, ha felicitat els guanyadors i ha recordat que l'expresidenta d'Òmnium va ser membre de la primera Corporació Catalana de Ràdio i Televisió que va fundar TV3 i Catalunya Ràdio. "La Muriel va viure aquella època amb passió, posant èmfasi a construir uns serveis informatius, independents i honestos basats en el model de la BBC", ha dit Laia Gasch. "Avui, TV3 i Catalunya Ràdio segueixen informant amb imparcialitat i honestedat, i no tenen res a envejar a la BBC; un premi totalment merescut", ha afegit. 

Com ha explicat Òmnium, el Premi està dotat per primer cop amb 3.000 euros gràcies a la donació que la filla de Muriel Casals ha fet de la indemnització del ciclista que va atropellar a l'expresidenta de l'entitat i que dotarà el premi en els propers anys.