Netflix no acostuma a estrenar les seves sèries més populars en dimecres. I The Umbrella Academy clarament és una d’elles. Endarrerida, com tantes altres, per culpa de la pandèmia, els dos anys d’espera des de la segona temporada fan que els fans tinguin encara més ganes d’aquesta tercera. Per què no s’esperen a divendres, doncs, com sol fer la plataforma? Una bona hipòtesi és que la vol allunyar de la data d’estrena del segon volum de la quarta temporada de Stanger Things divendres 1 de juliol, evitant solapar els dos fenòmens. Netflix dona, doncs, nou dies per veure els deu capítols de la tercera entrega dels seus curiosos superherois.

Tom Hopper i Elliot Page - Netflix
Foto: Netflix

Umbrella Academy vs Sparrow Academy

Dos anys més tard de la segona temporada de The Umbrella Academy, de la qual inevitablement hi haurà algun espòiler, és important repassar on havíem deixat als protagonistes. Després d’evitar l’Apocalipisi que s’anava a produir el novembre de 1963, els Hagreeves tornaven al present per descobrir que les modificacions que havien fet en el passat ho havien canviat tot. El seu pare havia adoptat uns altres nens i la Umbrella Academy no existia, substituïda per la Sparrow Academy, que també apareix en els còmics de Gerard Way i Gabriel Bá en els quals es basa la sèrie.

En aquesta tercera temporada, doncs, veurem un enfrontament entre els superherois protagonistes i els d’aquesta nova línia temporal, tot i que la veritable amenaça serà una força destructiva no identificada (que segurament han causat ells amb els salts en el temps). Així doncs, sospitem que la Umbrella Academy i la Sparrow Academy hauran de deixar de banda les seves diferències en algun moment per treballar plegats si volen evitar un nou Apocalipsi.

Cares conegudes i cares noves

Una de les curiositats interessants d’aquesta nova entrega serà veure com es gestiona des del guió la nova identitat de gènere d’Elliot Page, el personatge del qual passarà a dir-se Viktor en lloc de Vanya. La resta del repartiment es manté igual, amb Aidan Gallagher com a Cinco, Robert Sheehan com a Klaus, Emmy Raver-Lampman com a Allison, David Castañeda com a Diego, Justin H. Min com a Ben, Tom Hopper com a Luther, Colm Feore com a Sir Reginald i Ritu Arya com a Lila.

A totes aquestes cares conegudes, però, n’hi haurem d’afegir de noves amb els membres de la Sparrow Academy, interpretats per Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Génesis Rodríguez i Cazzie David. Actors que aportaran nova energia a una sèrie que necessita oferir constants estímuls si no es vol estancar. De moment, la informació que tenim de la tercera temporada és prometedora, però caldrà veure com es posa en pràctica a partir d’avui a través de Netflix.