Els dialectes, els pobres dialectes... Sempre en boca de tothom, però, a la vegada, mesquinets, tan desconeguts. Valencià, alacantí, barceloní, tortosí, ribagorçà, empordanès, mallorquí, formenterer... Podríem seguir una estona per enumerar-los tots i, encara, dins d’aquestes classificacions, podríem dividir-ho més per recollir tota la diversitat que existeix; diversitat que, tot s'ha de dir, és absolutament natural en qualsevol llengua viva (sobretot, viva).

Ja ens perdonareu que deixem de banda la guerra llengua o dialecte, ja sabem que sempre hi haurà gent que no arriba a entendre, o li convé no entendre, què és un dialecte, però... i nosaltres? Els catalanoparlants estem avesats a sentir altres parlars i els sabem reconèixer? O posaríem al mateix sac un tortosí i un alacantí? I què diferencia el parlar de l'Empordà del d'Osona? Sí, segur que no tenim dubtes que tot és català, però... quin català en concret? 

Per això aquest test de llengua no va d’ortografia, ni d’errors gramaticals, aquesta setmana us proposem trobar el dialecte geogràfic concret a partir d’unes paraules pròpies. 

Posa't a prova!  

 

 

 
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Petits detalls que marquen la diferència
Test de llengua Petits detalls que marquen la diferència Elena Costa
Verbs que ens trenquen els esquemes
Test de llengua Verbs que ens trenquen els esquemes Elena Costa