Segurament, tots sabem que en català els petons no es donen, es fan (els petons i també les abraçades); que no podem apretar res; que les bústies no són bussons; que és millor que no caminem per l’assera, i moltes altres paraules que hem deixat enrere amb la normalització. Expressions que potser seguim dient, no ens enganyem, però que, almenys, sabem que no les hauríem de dir.

Però, ves, el català sempre ens reserva més sorpreses i hi ha paraules que, potser perquè no són tan comunes, encara no tenim gaire clar si són castellanismes, si realment existeixen o si les escrivim com cal. I, d'altra banda, també hi ha expressions que fem tot el possible per evitar-les i en realitat són totalment correctes en català.

Al test de llengua d'aquesta setmana apareixen algunes paraules i expressions que ens poden arribar a sobtar. Les coneixeu?

Posa't a prova!

 
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
No tot és com sona
Test de llengua No tot és com sona Elena Costa
Començar amb bon peu
Test de llengua Començar amb bon peu Elena Costa