El grup musical gallec Tanxugueiras, que va saltar a la fama després d'obtenir el 71% del vot del públic en el Benidorm Fest i quedar-se a les portes de representar Espanya a Eurovisió, ha tornat a protagonitzar una mostra de suport cap a l'independentisme català. Ha estat al País Valencià, durant la seva actuació al festival Femlloc, a Benlloc (Plana Alta, Castelló). Les cantants, que mai no s'han amagat del seu nacionalisme gallec, han tret una estelada i l'han fet onejar en el moment més àlgid del concert, cap al final de la seva cançó més famosa, Terra, la qual és en si un clam a la llibertat. Vet aquí les imatges del moment:

L'estelada de les Tanxugueiras encén les xarxes

Com era d'esperar, el gest del grup gallec ha generat una forta reacció a les xarxes socials, sobretot per part de l'espanyolisme que ha celebrat que les Tanxugueiras no representessin Espanya a Eurovisió. Deixant de banda els haters habituals, també s'ha sumat al debat l'esquerra espanyola, que ha retret al grup que la cançó reivindiqui que "no hi ha fonteres" mentre onegen una bandera.

Alguns dels usuaris més actius, com el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, no s'han estat de fer-ne cinc cèntims a Twitter. En una piulada aquest dissabte, Rufián ha posat l'accent en com d'irònic li sembla "insultar tres cantants en un escenari amb una estelada i votar un polític amb un narco en un iot", ha escrit en referència al líder del PP, Alberto Núez Feijóo, tot fent-se ressò de les paraules pronunciades aquesta mateixa setmana per la ministra d'Igualtat, Irene Montero

A banda de l'estelada, les cantants també van treure una estreleira al final del concert.