“El programa TeachRock de Little Steven aporta un currículum essencial en música i cultura a les escoles, posant-lo a disposició dels educadors de manera totalment gratuïta. En una època de retallades en el finançament de les arts, els programes de l'Steve mantenen els nens compromesos amb les arts, i també l'escola, aquest és el seu llegat més gran". Qui sentencia això és Bruce Springsteen. I si ho diu el Boss, la resta hem d'assentir.

🔴 Bruce Springsteen a Barcelona, DIRECTE | Cançons i última hora del concert a l'Estadi Olímpic
 

Rock and Roll per sempre

Little Steven, per neòfits en la matèria, és Steve Van Zandt, guitarrista de la icònica The E Street Band, la banda que ha acompanyat Bruce Springsteen en gairebé totes les etapes de la seva trajectòria. Una figura fonamental en la història del rock (que també ha cultivat una gens menyspreable carrera com a actor: el podeu veure a sèries com els Sopranos), que sempre ha evidenciat un ferm compromís amb el futur i l'esdevenir de les generacions més joves. Màxim exponent d'aquesta faceta humanista és el TeachRock, un innovador projecte educatiu que va posar en marxa el 2013 a través de la seva fundació Rock and Roll Forever. La iniciativa de Van Zandt pren la història de la música popular com a eina educativa a partir de la qual crear plans educatius atractius i multiculturals en matèries com història, estudis socials, art, música i, fins i tot, ciències; pla d'estudis que s'ofereix a centres i professorat de manera totalment gratuïta.

Smwknd steven van zandt 3814
Steve Van Zandt visitarà l'escola Thau de Sant Cugat el pròxim 19 de juny

Escola de rock

Entre els alumnes de l'escola Thau Sant Cugat deu haver-hi uns quants seguidors del Bruce i la seva E Street Band (o potser alguna mare o algun pare entregat a la causa del Boss). Sigui com vulgui, part de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO del centre ha centrat el seu treball de recerca en l’innovador projecte educatiu TeachRock que lidera Steve Van Zandt. Durant tot el curs han estat investigant i aprofundint en aquest nou mètode d’ensenyament que està transformant la metodologia de moltes escoles. Per a l’alumnat ha sigut un treball d’investigació molt enriquidor, ja que han pogut conèixer i aprofundir en un projecte molt creatiu on la música és la principal eina pedagògica. Un treball de recerca que ha despertat la curiositat del mateix Stevie Van Zandt sempre compromès amb l’educació. És per això que ha acceptat la seva invitació i l’escola i els seus alumnes rebran el llegendari guitarrista el pròxim 19 de juny, un dia abans que ofereixin el primer dels dos concerts que Bruce i la E Street Band tenen programats a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona.