Han hagut de passar 13 anys, però aquesta setmana Spotify ha creat la seva primera llista oficial en català, IndieCat. Fins ara, la plataforma sueca de música en streaming oferia diverses seleccions per a usuaris de l'estat espanyol —Éxitos España, per exemple—, però cap d'aquestes llistes era específicament en català.

IndieCat s'actualitza periòdicament i compta amb cançons de grups com La iaia, Manel, Els Amics de les Arts, Antònia Font, El Petit de Cal Eric o Ferran Palau. Alguns dels temes són novetats de les últimes setmanes —Per fer-te una idea de Renaldo & Clara n'és un exemple—, però d'altres són clàssics de la música contemporània en català, com és el cas de Al Mar!, Alegria o Qui més estima, de Mishima. La llista ja compta amb més de 500 seguidors.

Tot i que la creació d'IndieCat és una notícia positiva per a la música en català, el cert és que només s'hi inclouen cançons indie, de manera que artistes vinculats a altres gèneres no hi són representats i tampoc tindran l'oportunitat de figurar-hi. En castellà, en canvi, existeixen llistes com Rock Español, Rap Español, Trapeo, Todo Indie o Reggaeton 2021 i totes elles compten amb milers de seguidors. El català haurà de seguir guanyant guerres.