Segur que us haurà passat i estareu d’acord amb mi en què hi ha sèries i SÈRIES. Algunes et fan pensar; d’altres reflexionar; algunes ens poden fer emocionar i fer-nos pixar de riure o de plorar; amb d’altres n’aprendrem i ens faran adoptar nous punts de vista; algunes són pur entreteniment i, poques, seran simplement sèries que amb el temps oblidaràs, però que et serviran únicament per passar l’estona i que, no per això, seran menys necessàries que les anteriors. Tots ens hem trobat amb la situació d’haver de fer alguna cosa que odiem o no suportem, com pot ser aquell moment del dia en què toca cuinar els tuppers de l’endemà, i que és necessària alguna motivació extra per posar-s’hi amb més bon humor. Per això, si encara no us heu viciat als podcast, poseu-vos de fons Soy Georgina, un relat audiovisual inèdit de la vida de la parella de Cristiano Ronaldo, una molt bona opció.  

Prémer el play d’aquesta docusèrie de Netflix és necessari sobretot, sobretot, sobretot, per riure. La noia és divertida, no ens enganyem, i ho demostra només obrir la boca en el primer capítol dels sis que té aquesta primera temporada: “Muchos conocen mi nombre... Pocos saben quién soy”. Promet. Ni que ho juris, Georgina, però ara alguns, ja ho sabem. I deu n’hi-do! Digne i mereixedora d’optar al premi a la millor sèrie d’entreteniment -o de ficció, segons com es miri- de l’any, la Georgina es mostra tal com raja: una noia simple, amb un cor enorme, bona persona i molt, molt, molt humil (ho diu ella). Tan humil, que li sentim dir frases com: “He pasado de vender lujo a lucirlo en la red carpet”. Tot molt còmic.

Soy Georgina   Netflix

La Georgina vol transmetre i deixar clar als espectadors, que ella mai oblida d’on ve ni quins són els seus orígens. En repetides ocasions viatja en el temps i ens presenta a diferents persones amb qui s’ha creuat pel camí i que l’han ajudat a continuar endavant. Però si una cosa posa en relleu la jove i vol que també visquin els seus fills, igual que ho va tenir ella de petita, és l’estreta relació amb la natura i el camp. Això sí, el que mostra més similar a un ambient rural al llarg dels sis capítols, és un ballat amb 4 cavalls que giren en cercle gràcies a uns guies que els arrosseguen a peu. Un cop més, fabulós. Amb una durada d’uns 40 minuts cada capítol, la Georgina no ho pot evitar: "No me considero un fenómeno, pero sí una mujer afortunada porque sé lo que es no tener nada y lo que es tener todo". Pam! Una altra, i així anar fent. És un no parar, no ho pot evitar.

El capítol 3 el titula “Família, Viajes y Trabajo”. En aquest queda molt clar el pes que té la família per Georgina, tot i que mostra poc el pare dels fills, el futbolista, a qui li relega un paper totalment secundari o, fins i tot residual, en el punt en què surten més el seu grup d’amics i amigues, “Las queridas”, que la seva parella que, recordem-ho, és qui li passa la targeta arreu d'on va. Serà per por a restar-li protagonisme? Segurament. En tot cas, fent referència a aquest capítol i al llarg de la sèrie, Georgina mostra també com viatja amb un obrir i tancar d’ulls amb el seu jet privat. "Si tuviera que estar tres horas en un aeropuerto con Cristiano me volvería loca, preferiría no viajar". Una altra perla, i no acaba aquí: "Yo siempre intento llevar a todos los viajes a alguna de mis amigas para que puedan vivir un poco de lo que yo vivo", diu somrient, i afegeix com "ahora puedo viajar a los mejores sitios del mundo sin preocuparme de poder pagarlo o de pagarlo a plazos, pero sigo disfrutando tanto como antes". Fantasia. La jove va allà a on vol -ja sigui per anar de compres o per seguir el futbolista- i explica que el millor és la tripulació, mentre aquests li serveixen embotits ibèrics capaços de parar un tren, un avió o el propi jet privat amb la família sencera dins seu.    

Però si una cosa es mereix un punt i a part important, aquesta és la feina. La jove treballa molt, massa, i ens ho demostra constantment. Penjar fotos a Instagram i aconsellar els negocis del seu marit és tan cansat, que Georgina no pot més i necessita que arribin les vacances. De fet, el moment més pròxim que diries que es posa a treballar, és quan es mostra plantada davant el portàtil amb una llibreta i un bolígraf en mà. I això? Us preguntareu. Ni més ni menys que per preparar les vacances, clar, “después de un añó duro de trabajo”... Okey Georgina, però escriu alguna cosa, ni que sigui el nom de les platges o dels destins on anireu, per “treballar” una mica. Ni així.

Després de veure el tràiler, si us ha picat la curiositat i teniu ganes de més, recupereu aquesta paròdia​ que en fan la Gregoria i en Juanillo imitant a la model i el futbolista. És brillant! 

En definitiva, gràcies Georgina per fer-nos més amena una estona que pels que no ens agrada cuinar ens ho has fet passar millor i més ràpid. Tot i que en aquest punt els tuppers ja estan fets, menjats, digerits i evacuats, val a dir que la sèrie enganxa, perquè la noia no pot parar, i et demostra de nou com n'és de gran la seva humilitat quan la veiem netejant les seves desenes de bosses que té al vestuari o quan surt netejant a mà els plats i gots de l'esmorzar. D’acord que vulguis mostrar la teva vessant més humil i més “normal” a tutti mundi, t'ho compro, però de veritat que a casa de Cristiano Ronaldo no hi ha rentaplats? Tot plegat és sublim.

Ah! I un altre detall: Georgina té la gossa amb el tallat més lleig de tot l’univers. Ningú li pot dir, amigues queridas? Acabo amb una última petició: només vull que de cara a la segona temporada, afegeixin alguns capítols de més, rotllo Com si fos ahir, cada un de mitja horeta, que així pels que treballem de veritat i ens toca cuinar cada dia, és el temps ideal per bullir la pasta o l’arròs per fer-nos el dinar de l’endemà.