Tornen els Sopars amb estrelles a l’Observatori Fabra, que s'han inaugurat aquest dilluns al vespre. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Caixa, que combina l’activitat gastronòmica amb la científica i que forma part del programa de divulgació de la ciència de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB).

Els Sopars amb estrelles, que aquest estiu arriben a la 16a edició, consisteixen en un singular maridatge entre gastronomia i astronomia a la terrassa de l'observatori, on un expert en ciència pronuncia una conferència sobre món de l'astronomia.

Observatori Fabra 2   la caixa

Observatori Fabra    la caixa

L'activitat inclou, a més, una visita comentada a l'edifici i una observació astronòmica a través del telescopi centenari a la cúpula completen la sessió.  L'Observatori Fabra és el quart centre més antic del món que continua actiu i que va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 2014. Des de la seva inauguració, acull un gran telescopi refractor Mailhat de 38 centímetres de diàmetre, amb un notable interès històric.

Sopars amb estrelles 2 La Caixa 2019

Sopars amb estrelles 3 La Caixa 2019

Cal destacar que aquest estiu, concretament el 20 de juliol, se celebra el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna. En motiu d’aquesta efemèride hi haurà una conferència de Rafael Clemente, un dels màxims experts de la missió Apollo 11, i uns entrants creats per l’ocasió dels aliments que van constituir la dieta dels astronautes en la seva missió.

Els Sopars amb Estrelles constitueixen un espai únic dins de la ciutat de Barcelona des d’on es difon el coneixement científic, un dels objectius prioritaris de la Caixa, que impulsa aquesta iniciativa  juntament amb la RACAB. Les dues institucions coincideixen en la importància del paper de la ciència en el progrés i el desenvolupament de les societats.