Demisexual, gola profunda, heterocuriositat, kokigami, leather, pèting... són alguns dels 150 termes que recull un nou diccionari en línia del Termcat titulat Terminologia de la sexualitat i l'erotisme. Algunes de les paraules del diccionari són conegudes, altres serà la primera vegada que molts les sentiran.

El Termcat considera que "cal tenir clar de que es parla quan es parla de sexe" i que, per tant, "si volem gaudir del sexe amb seguretat i llibertat, és necessari conèixer els conceptes bàsics per entendre com funcionen les seves regles".

La terminologia recull més de 150 de termes. Cada terme inclou les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà i anglès, i, en alguns casos, aclariments conceptuals o notes d’exemple. Ja es treballa en la segona edició de la Terminologia de la sexualitat i l'erotisme a la qual es pot contribuir fent propostes de paraules a Twitter amb l'etiqueta #termeserotisme.

El Termcat ha considerat necessària l’elaboració d’un recull que contingui la terminologia bàsica d’aquest àmbit i que tingui com a objectiu prioritari oferir una terminologia inclusiva sobre el sexe que aplegui perspectives, orientacions i tendències ben diverses. D'aquesta manera si et conviden a fer un blizz (Pràctica sexual acordada entre dues parelles d'home i dona consistent a tenir sexe les dues dones davant dels homes) o et sorprenen amb un kokigami (Joc eròtic d'origen japonès), sabràs el que t'espera.

La selecció dels termes del diccionari de la sexualitat del Termcat s'han consensuat a partir de les propostes d'experts i dels suggeriments de l'equip de Time Out Barcelona, que han participat en la documentació de la terminologia a través de la literatura més recent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat