The Idol, la sèrie de HBO protagonitzada per Abel Tesfaye (The Weeknd) i Lily-Rose Depp amb la firma de Sam Levinson (Euphoria), compleix les seves pròpies promeses d'un tòrrid i pertorbador relat sobre la indústria musical. I és que "la fama realment corromp" i això "fa molta por", segons el seu equip. En una roda de premsa al Festival de Canes, festival en el qual s'han estrenat els dos primers episodis de la sèrie, Tesfaye -que recentment va anunciar la seva voluntat de deixar enrere l'àlies que li va fer famós- va explicar que buscava "fer un conte de fades recargolat i fosc sobre la indústria de la música" i tot el que sap d'ella. "Molt de Jocelyn (la cantant protagonista que interpreta Depp) s'inspira en la meva experiència i en experiències d'altres artistes de les quals he estat testimoni", ha admés. Per a Levinson, "la fama realment corromp, és molt fàcil envoltar-se de creadors de mites" i hi ha alguna cosa sobre tot això que "fa molta, molta por". "Creiem que sabem molt més sobre aquestes persones del que sabem de veritat", ha apuntat Depp sobre la construcció del seu personatge.

La fama realment corromp, és molt fàcil envoltar-se de creadors de mites

6f56626ce0d782bf02f7cc2e55ddb19f20399ec8w
Abel Tesfaye (The Weeknd) en la presentació de The Idol al Festival de Canes / Foto: Sebastien Nogier / Pool / EFE

La història d'amor més sòrdida de Hollywood

Consultats pels possibles paral·lelismes entre la protagonista i Britney Spears, Levinson ha assegurat: "no intentem explicar la història de cap 'popstar' en particular, sinó sobre com el món percep a les estrelles i la pressió que això suposa per a elles". La producció, que s'estrenarà aquest estiu, compleix igualment les advertències respecte al seu contingut explícit, una cosa que va generar tanta expectació com polèmica de cara a l'estrena. "Vivim en un món molt sexualitzat, especialment als Estats Units", ha reflexionat el creador d'Euphoria, abans d'opinar que "la influència de la pornografia és realment forta a la psique dels joves". La "nuesa" física del personatge de Jocelyn és un reflex, segons la filla de Johnny Depp i Vanessa Paradis, de la mateixa "nuesa emocional" de la protagonista.

El que sí que va rebutjar de ple l'equip van ser les acusacions de caos creatiu i d'ambient tòxic en el rodatge, publicades en la premsa nord-americana. "Creieu-me, he estat en rodatges disfuncionals", va indicar l'actor Hank Azaria, que interpreta un dels membres del "seguici" de l'estrella protagonista,juntament amb Da'Vine Joy Randolph, Hari Nef, Jane Adams, el cantant Troye Sivan i l'estrella de k-pop Jennie Ruby Jane, entre altres. "Sabem que estem fent una sèrie que és provocativa, no se'ns escapa", va dir Levinson, que creu que els articles "ometien" deliberadament el que no s'ajustava a la seva narrativa crítica. Però quan va veure les notícies, ell més aviat va estar segur que la sèrie seria el gran èxit de l'estiu. "Sé qui soc i crec que hi ha dos treballs en aquest negocis: el treball en si i el gestionar el personatge (públic). Gestionar el personatge no és interessant per a mi perquè consumeix temps de feina. Són lliures d'escriure el que vulguin", va afirmar.

Sabem que estem fent una sèrie que és provocativa, no se'ns escapa

The Idol, que s'estrenarà el pròxim 5 de juny a la plataforma HBO Max, s'ha anunciat com la història d'amor més sòrdida de Hollywood i aborda la pertorbadora relació entre un guru de l'autoajuda i líder d'un culte modern, interpretat per Tesfaye, i una ídol del pop en ple ascens -però amb molts problemes- a la que dona vida Lily-Rose Depp. La producció, cocreada per Tesfaye, Levinson i Amy Seimetz, ve precedida per diverses polèmiques relacionades amb el seu supòsit contingut gràfic i sexual, a més de per acusacions d'ambient tòxic en el rodatge. El seu desenvolupament també va seguir un camí pedregós, amb grans revisions creatives i costoses regravacions, d'acord amb la premsa nord-americana.