Solo asesinatos en el edificio, Atlanta i Westworld. Totes tres tornen aquesta setmana amb les seves segona, tercera i quarta temporada, respectivament. Moments diferents per sèries de gèneres diferents, però que ens han fascinat cadascuna a la seva manera. La ciència-ficció distòpica de Jonathan Nolan i Lisa Joy és la primera a tornar, des d’avui ja disponible a HBO Max, la comèdia protagonitzada per Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez ho fa dimarts a Disney+ i la dramèdia sobre el món del rap de Donald Glover arriba dimecres a la mateixa plataforma. Repassem, doncs, què podem esperar de cada un dels retorns.

Westworld T4 (HBO Max), dilluns 27 de juny

Westworld va començar com un parc d’atraccions futurista inspirat en el far oest on els assistents podien complir qualsevol fantasia que tinguessin, per fosca o perillosa que fos, utilitzant els androides que l’habitaven. Aquests androides, però, van anar guanyant consciència fins arribar a escapar-se per perseguir els seus propis objectius, generant una revolució de les màquines que hem anat veient en salts cap al futur en els que ens endinsarem en aquesta quarta temporada. La creadora de la sèrie juntament amb Jonathan Nolan, Lisa Joy, ha assegurat que hi veurem nous mons i l’actor Jeffrey Wirght, que s’aprofundirà en la relació entre els humans i la tecnologia. A banda d’ell, també tornen Ed Harris, Thandie Newton, Tessa Thompson i Aaron Paul per liderar un repartiment on s’hi afegiran Aurora Perrineau (Prodigal Son) i Ariana DeBose (West Side Story).

Solo asesinatos en el edificio T2 (Disney+), dimarts 28 de juny

La comèdia revelació del 2021 ens presentava a tres veïns d’un emblemàtic edifici de Nova York units per una única afició: els podcasts de true crime. I quan l’assassinat succeïa allà on viuen, es convertien en hosts del seu propi podcast per investigar el cas fins acabar resolent-lo al darrer episodi de la primera temporada. I tancat un cas, se n’obria un altre: una nova mort apareixia a l’Arconia i, aquest cop, els principals sospitosos són ells tres. Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez tornen amb els seus excèntrics rols d’uns Charles, Oliver i Mabel que no només hauran de resoldre el cas, sinó també demostrar la seva innocència. A més, en aquesta segona temporada tindrem noves incorporacions, com la Cara Delevinge en el paper d’una insider del món de la moda i interès amorós de la Mabel.

Atlanta T3 (Disney+), dimecres 29 de juny

Guanyadora de cinc premis Emmy en les seves dues primeres temporades, la sèrie que escriu i protagonitza Donald Glover ja ha rebut molt bones crítiques a l’altra banda de l’Atlàntic amb la seva tercera entrega, fent-nos augmentar les ganes de poder gaudir-la ja a Disney+ després de dos anys des de l’última vegada que vam veure als cosins Miles intentant triomfar al món del rap. Aquest cop, viatjaran a Europa, on tindran lloc la majoria dels episodis de la temporada, dirigits per Hiro Murai i pel propi Glover, que ja ha avisat que la sèrie podria acabar aquí. Esperem que no sigui així, i que puguem seguir gaudint de la seva visió crítica i plena de sentit de l’humor de la nostra societat i la indústria musical amb aquesta magnífica ficció que és Atlanta.