Sant Jordi és la festa del llibre per a tothom, grans i petits. Hem volgut oferir una tria de 5 llibres per als més petits de tots, aquells que tot just estan agafant el gust per la lectura, que són els lectors del futur.

 

Rocío Bonilla, T'avorreixes, Minimoni? Animallibres, 32 p., 15,95.

Coberta   Minimoni

La Minimoni, la nena a la que tant li agrada pintar que va protagonitzar De quin color és un petó, torna a l'acció. O més aviat a la inacció, perquè aquest és un llibre sobre l'avorriment, sobre el sentiment horrible que tenen alguns nens, especialment els diumenges.

 

Ngũgĩ wa Thiong’o, La revolució vertical (traducció de Josefina Caball i il·lustracions d’Agustín Comotto). Raig Verd, 96 p., 15 € (ed. aranesa: Era revolucion verticau. Traducció de Jordi Suïls. Pagès Editors, 96 p. 15 €) (ed. española: La revolución vertical. Traducció de Josefina Caball. Rayo Verde, 96 p., 15 €).

revolució vertical

L'escriptor kikuyu Ngũgĩ wa Thiong’o ofereix una faula sobre el cos humà que esdevé alhora una metàfora de la necessària complementarietat entre els éssers humans. S'ha traduït al català, al castellà i a l'aranès amb unes suggerents il·lustracions de Comotto i amb una cançó composta per Clara Peya.

 

David Fernández - Lyona, La revolta de Santa Jordina. Amsterdam, 48 p., 15,90 €.

la revolta de Santa Jordina

Quan el poble de Montblanc és en plena lluita contra el rei corrupte, que continua governant a desgrat que l'han desautoritzat amb un referèndum, apareix un nou enemic, el drac Mercat, que després d'expropiar tots els bens comença a demanar la carn dels vilatans. Una història de sempre carregada de ressonàncies de plena actualitat. La versió més revolucionària del Sant Jordi de sempre, explicada per David Fernández i il·lustrada per Lyona.

 

Anne-Sophie Baumann - Benjamin Bécue, El llibre que es mou. Bombers. Cruïlla, 12 p., 12,95 €. De 0 a 5 anys.

llibre que es mou

Els nens se senten molt atrets pel món dels bombers. Aquest llibre que es mou descriu les seves activitats amb l'atractiu de nombroses pestanyes i peces mòbils, que fan que els més petits tinguin l'al·licient de descobrir per ells mateixos allò que amaga el llibre.

 

Pedro Mañas, L'avi os té un secret (amb il·lustracions de Zuzanna Celej). Kalandraka, 40 p., 15 €, a partir de 5 anys.

Pedro Mañas ens ofereix una tendra història, amb un punt d'incògnita, sobre un os que busca alguna cosa que no troba. Un àlbum amb unes fantàstiques il·lustracions de Zuzanna Celej, que submergeixen l'infant en un món fascinant.