Una cançó pot arribar a la fita de cançó de l'estiu sense haver sortit encara del forn? Si el tema és de Rosalía, sí. La cantant de Sant Esteve Sesrovires acaba de llançar Despechá (Lao a Lao), el tema viral que fa setmanes que no podem treure'ns del cap malgrat haver-ne escoltat només algun fragment a les xarxes socials o en els concerts del Motomami World Tour des que el va interpretar per primera vegada durant la seva actuació a Almeria, la primera de la gira.

rosalía efe
Foto: EFE

Anunci del llançament de Despechá a Bilbao

L'artista va anunciar la imminent publicació de la cançó en directe durant el seu concert de Bilbao, fet que va generar que l'expectació fos encara més gran. Els assistents van estendre la notícia a través de xarxes socials i ràpidament Twitter es va omplir de vídeos en els quals es veia Rosalía donant la bona notícia. Fins i tot es va crear l'etiqueta #DespecháTonight, arribant a la segona posició de les tendències de Twitter, mostra del tremend hype del moment.

Poques hores després, la cançó ja estava disponible a les plataformes. Encara que no a les 00h, com ja és tradició amb altres llançaments de l'artista: Rosalía ha esperat a altes hores de la matinada perquè Despechá veiés la llum. La cantant, que ens té acostumats a manejar les xarxes socials al seu aire, ja va publicar dies enrere un Tik Tok en el qual sonava un tros d'aquesta cançó, de moment l'única de les altres cançons inèdites que, de moment, ha llançat. Igual que va fer en el seu moment amb Hentai, Rosalía és la reina de crear ganes de més.

rosalia
Foto: ACN

El triomf del Motomami World Tour

El concert de Bilbao és el primer que la catalana interpreta després de fer doblet al Palau Sant Jordi. Rosalía va trepitjar Barcelona per interpretar les cançons del seu tercer àlbum, Motomami, amb una escenografia sòbria en la que la cantant fa prioritzar el llenguatge digital a sobre de l'escenari. Els següents concerts seran a A Coruña i Palma de Mallorca, i amb ells Rosalía donarà per finalitzada la seva gira per territori espanyol per seguir per Amèrica i tornar a Europa a finals de novembre.