Rigoberta Bandini ha dit que se'n va. Que es "retira una estona llarga". Que la veritat és que està "una miqueta fins al cony de les coses, ja no puc més". Per això va confessar ahir en primícia, durant el programa La Resistencia de David Broncano, que s'acomiada dels escenaris després de la tardor, quan hagi acabat la gira. La notícia arriba en ple auge de la seva carrera musical, després de participar en el Benidorm Fest amb el seu Ay mamá i consolidar-se com una de les cantants amb més projecció del país. Ningú no s'ho esperava. Tanmateix, l'autora de cançons com a Perra o Too many drugs ha dit prou, encara que no per això deixa de treballar.

"He d'explicar una cosa importantíssima. A la tardor faré el final de la gira i després, em retiro. Em retiro una estona llarga. Una cosa és retirar-se dels escenaris, però penco hi haurà", li va dir a Broncano durant l'entrevista, que va tenir lloc a l'embarcador de Santa Eulalia del Río, a Eivissa, la matinada del 6 al 7 de juliol. "No volia sonar molt misteriosa, però aviat anunciarem la gira de tardor, que seran uns concerts molt especials, i acabarem amb això", va matisar l'artista catalana.

rigoberta bandini resistencia
Rigoberta Bandini va anunciar la seva retirada a La Resistencia. / La Resistencia

Rigoberta envia un missatge a Julio Iglesias a La Resistencia

La cantant no només va aprofitar la seva visita per anunciar la seva retirada a partir de la tardor. També va parlar amb David Broncano de Julio Iglesias, a qui Rigoberta dedica una cançó que porta per títol el nom del cantant, tot i que no té el plaer de conèixer l'astre llatí en persona. "La meva il·lusió és rebre encara que sigui un correu. Jo vull arribar a Julio, però és que Julio està a República Dominicana en un búnquer i no hi ha manera d'arribar a ell. Està en un búnquer de formol", va queixar-se l'artista, mentre Broncano assegurava que arribar fins Iglesias era gairebé impossible. Tant és així que la catalana va aprofitar per enviar-li un missatge en directe: "Julio, Julito, carinyo. Hi ha una cançó que vaig compondre que té el teu nom. Espero que la puguis escoltar, que la gaudeixis. T'estimem molt, ens agradaria veure't més el pèl i que sàpigues que jo ara també soc una truhana i soc una senyora. T'estimo". 

Els últims projectes de Rigoberta Bandini

Tot i que Rigoberta Bandini hagi dit que marxa dels escenaris, també ha reconegut que continuarà treballant en altres projectes. Al seu compte d'Instagram ha dit que, després d'estiu, treurà "una cosa rodona que contindrà cancioncillas antigues i noves". Al post també ha afirmat que la setmana vinent anunciarà altres concerts, els últims de l'any, "que posaran fi a una primera etapa d'aquesta meravellosa aventura que m'esteu regalant. Després me n'aniré a viure sota d'un cocoter per crear més cançons", conclou.

Mentre això no passi, la cantant encara té una gira per davant, molts concerts i l'estrena d'alguna cançó. El divendres 8 de juliol, a part de ser una dels caps de cartell del Festival Cruïlla 2022, publicarà un tema nou en col·laboració amb Amaia, que porta per nom Así bailaba. A Catalunya, Rigoberta Bandini també actuarà al Festival Jardins de Cap Roig el 15 d'agost.