El reconegut xef Romain Fornell ens mostra avui com fer de manera fàcil i ràpida el pastís Tatin de poma.  La tradició diu que va ser creat per accident per les dues germanes Tatin, que gestionaven un hotel amb el mateix nom. Hi ha múltiples versions sobre l'origen del pastís però la més acceptada explica que la distracció d'una de les germanes va fer que les pomes es cuinessin més del compte, i per a no malbaratar-les li van posar la pasta damunt i la van enfornar, i després li van donar la volta amb cura, donant lloc a aquesta variant tan coneguda en la cuina francesa. 

Fornell defineix així aquest pastís: "Un clàssic de la cuina francesa. Molt suau amunt i molt cruixent a sota".

Fornell defineix així aquest pastís: "Un clàssic de la cuina francesa. Molt suau amunt i molt cruixent a sota".

Ingredients per a la Tatin de poma (10-12 persones):

  • 1,5 kg poma reineta
  • 350 g sucre
  • 50 g mantega
  • 1 branca de vainilla

TATIN DE POMA-roberto lazaro-02