Retrobament dels protagonistes d'El Padrí al Festival de Tribeca a Nova York, amb motiu del 45è aniversari de l'estrena. El festival ha projectat la primera i la segona part de la saga i ha comptat amb un col·loqui posterior, amb la presència del director de la cinta, Francis Ford Coppola, i els seus protagonistes, Al Pacino, Robert De Niro, James Caan, Robert Duvall i Diane Keaton.  

En aquest col·loqui, tant Coppola com Keaton han confessat que feia molts anys que no veien els films i han assegurat que ha estat una experiència molt emocionant recordar tots els obstacles que van haver de superar per gravar la cinta. Per exemple, Coppola ha explicat que Paramount, l’estudi que va finançar la pel·lícula, no estava d’acord amb algunes de les coses que demanava, com ara les participacions de Marlon Brando i Al Pacino.

“Hi va haver molta controvèrsia amb l’elecció dels actors”, ha afirmat Coppola, que ha confessat que als directius no els agradava Brando perquè no tenia una bona dicció. “En un moment, l’estudi em va arribar a dir que no tornés a anomenar el nom de Marlon Brando”, ha afegit el director.

En el cas d’Al Pacino, als responsables de Paramount els semblava que en aquell moment era un actor poc conegut i que no estava a l’alçada de les circumstàncies. De fet, en aquest col·loqui, Al Pacino ha reconegut que ell mateix no estava gaire convençut de voler participar en el film, però que la insistència de Coppola el va acabar convencent.

Coppola també ha remarcat que El Padrí és una pel·lícula que actualment no s'hauria pogut fer a causa de l'alt cost de producció, ja que cap estudi s'hauria arriscat a invertir-hi. "No li haurien donat el vistiplau. La primera pel·lícula va costar 6,5 milions de dòlars i la segona, 12, que si es converteix a les quantitats d'avui dia és molt i només ho hauria pogut fer una productora important", ha destacat el director.