Les cavalcades de Reis aniran condicionades pel grau d'afectació de la pandèmia a cada municipi. Així doncs, seran més o menys similars a la tradició que tots coneixem, depenent del nombre de contagis i el perill de propagació que hi hagi a totes les poblacions. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, parla de "cavalcades estàtiques".

Una cavalcada ja porta implícit, per concepte, que és en moviment i per tant, a efectes pràctics, es parla de suprimir-les. Tal com ha avançat Ser Catalunya, se substituiran per punts físics on hi haurà els Reis i es parla de no centrar aquesta trobada reial durant el vespre i nit, sinó que el 5 de gener se'ls pugui visitar durant tot el dia.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Ponsa no descarta que en alguns municipis puguin veure's cavalcades itinerants, és a dir, que recorrin alguns carrers. Allà on es descarti aquesta opció, els punts fixats de trobada poden ser camps de futbol, pavellons, i altres recintes, preferiblement, oberts. Queda per concretar els detalls, però aquest Nadal no serà diferent d'altres esdeveniments que també s'han vist condicionats o directament cancel·lats pel coronavirus.

D'exemples més recents en trobem en la celebració de Tots Sants, el confinament municipal a Catalunya, o l'anul·lació de les tradicionals festes de Carnestoltes, tal com ja han confirmat Sitges o Vilanova i la Geltrú.

Més d'un dia de celebració

La Nit de Reis concentra, només a Barcelona, prop d'un milió de persones. Més enllà del que marqui el Govern, els ajuntaments ja fa mesos que treballen en de quina manera poden preparar l'arribada i donar la benvinguda als Reis. Barcelona, ​​Badalona o l'Hospitalet estan pensant en cavalcades estàtiques on es puguin veure els patges, les fàbriques de joguines, classificadors de paquets o com són els campaments dels patges. 

S'instal·larien durant els dies previs al 5 de gener en espais tancats, amb aforament limitat i cita prèvia per garantir la traçabilitat del públic. Unes activitats que, en anys anteriors, s'havien posat a l'abast de la canalla com un complement d'oci al dia 5.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat