El Museu Marítim ha organitzat un cicle de sopars gastronòmics sobre El peix a les cuines del món. Se'n celebrarà un dijous cada mes, entre el febrer i el novembre, al restaurant Norai, ubicat al mateix edifici de les Drassanes. Hi haurà àpats dedicats a la gastronomia de Portugal, el Brasil, l'Argentina, el Japó, la Xina, les Filipines, l'Àfrica i Andalusia. El 27 de febrer hi haurà el primer sopar, a càrrec de la Casa Portuguesa. Podeu consultar la programació sencera a la pàgina web del museu. La reserva cal fer-la telefònicament. Aquesta activitat s'insereix en la celebració dels 500 anys de la volta al món de Magalhães i Elkano. Col·laboren amb aquesta iniciativa, el quart cicle de sopars gastronòmics del Museu Marítim, la cooperativa de peix de la Barceloneta Cap a Mar, la revista Cuina i la D.O. Penedès.

cuina peix pixabay

Josep Sotarrats, de la revista Cuina, ha explicat que l'experiència gastronòmica en aquests sopars ajudarà a entendre les diferents formes de menjar al món i oferirà un panorama ben divers i complet, també, dels immigrants que són a casa nostra. Però, a més a més, Soterrats ha recordat que la sala on es farà el sopar, a l'edifici de les Drassanes, és absolutament excepcional. De nit, encara té un aspecte més fascinant: "és una gran experiència menjar-hi", comenta, i recorda que aquesta sala només s'obre al vespre en condicions excepcionals, i que els sopars gastronòmics són una ocasió magnífica per a gaudir-lo.

Restaurant Norai. Foto cedida pel Museu Marítim de BarcelonaRestaurant Norai. Foto cedida pel Museu Marítim de Barcelona.

Leonor Castro Pinto, xef de la Casa Portuguesa, la responsable del primer sopar del cicle, ha explicat que la gastronomia és una bona forma de conèixer en una cultura. En el seu cas, per introduir-nos a la cuina del peix a Portugal, ha optat per un àpat en què es reflecteix tota la tradició culinària portuguesa: s'iniciarà amb una sopa, tal i com és típic a Portugal, inclourà unes cloïsses, i com a plat fort s'oferirà un bacallà al forn, tot un emblema del país.

peix al forn pixabay

La preparació i els serveis dels Sopars Gastronòmics anirà a càrrec del restaurant Norai, que treballa amb joves en formació, amb l'ajuda de restauradors de diferents llocs del món instal·lats a Barcelona. El peix serà subministrat per Cap a Mar, cooperativa marinera de la Barceloneta portada per dones, en un intent de potenciar el producte de proximitat. Ciscu Olivella, de la D.O. Penedès afirma que aquest any hi haurà cellers nous que participaran en la iniciativa, davant de l'èxit de l'any passat.

mero peix pixabayLes persones que assisteixin a 5 dels 8 sopars gaudiran d'un regal molt especial: una navegació al Pailebot Santa Eulàlia, el vaixell emblema del Museu Marítim.

 

Les imatges de recurs no es corresponen amb els plats que se serviran als Sopars Gastronòmics.