El Palau de la Música ha tornat a omplir-se d'estelades pel concert de Sant Esteve. Tot i la pandèmia per la covid el Palau s'ha omplert fins al límit marcat per les noves restriccions i el públic ha acabat el concert al crit d'independència, després d'enlairar estelades durant el 'Cant de la Senyera'.

 

El concert de Sant Esteve de l'Orfeó català ha acabat amb un públic dempeus cridant per la independència de Catalunya i aixecant l'estelada. Durant el 'Cant de la Senyera' s'ha tornat a veure, com cada any, les tradicionals reivindicacions independentistes després d'un emotiu concert que s'ha allargat més de dues hores. Aquest any el concert ha estat conduït per la reconeguda periodista Lídia Heredia que en finalitzar el concert ha rebut un fort aplaudiment. 

El tradicional Concert de Sant Esteve que es va celebrar l'any passat ja va ser una de les edicions més especials dels seus més de cent anys d'història. La pandèmia va obligar a apostar per un format innovador per poder esquivar les restriccions de la pandèmia i poder oferir les actuacions de tots els cors de l'Orfeó al llarg de tot el concert.

Un any després

El concert, que el va presentar l'actriu Sandra Monclús, va comptar amb l'actuació en directe de l'Orfeó Català i vídeos enregistrats per a l'ocasió per part dels cors de l'Escola Coral i del Cor de Cambra del Palau. Per reivindicar el paper essencial de la cultura, la dansa, el videoart i la dramatúrgia també han estat protagonistes. L'any passant el pública assistent només omplia el 50% de l'aforament, en canvi, aquest any, emmotllant-se a les noves restriccions, el Palau de la Música s'ha omplert fins al 70% marcat pel Govern.

Cal recordar que fa un any els presos polítics encara eren a presó i va ser un dels concerts més emotius i sentits de la història dels concerts de Sant Esteve. Alguns presos van poder sortir i gaudir del concert per a després, tot seguit, tornar a ingressar al centre penitenciari. Com va ser el cas del líder de Junts, Jordi Sànchez.

El concert de Sant Esteve, que es celebra des de l'any 1913, és una de les fites anuals més importants del Palau i un dels concerts nadalencs amb més tradició d'Europa. En aquests cent quatre anys d'història, el concert només es va deixar de fer en diverses ocasions, per circumstàncies excepcionals com la Guerra Civil, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 o la reestructuració del cor.

 

Imatge principal de les estelades al Palau de la Música