Després de publicar el seu primer avançament musical, Oques Grasses ha anunciat que publicaran el seu nou disc el proper 11 d’abril. L’àlbum, sota el nom Fruit del deliri, inclou una dotzena de cançons i les col·laboracions d'artistes com Figa Flawas, Julieta i Al·lèrgiques al Pol·len. “D’aquí a menys de dues setmanes el nostre sisè disc per fi serà vostre!”, ha escrit el grup osonenc a X. Just abans de començar el pont festiu, Oques Grasses va publicar el tema COM ESTÀ EL PATI, el primer i únic avançament del seu sisè treball. Com va destacar Halley Records, el disc “amaga una col·lecció de produccions marca de la casa, que requereixen una escolta pausada, gairebé de sibarita”.

Un àlbum d'estudi després de tres anys de descans

Fruit del deliri és el primer disc del grup després de tres anys de silenci i descans, que van tancar amb un gran reconeixement i la fita d'haver esgotat entrades al Palau Sant Jordi de Barcelona. Fa només uns dies van publicar COM ESTÀ EL PATI, una cançó en format rap i malenconia que funciona com l'avantsala d'aquest sisè àlbum d'estudi del grup, que presentaran en directe amb una gira de dotze concerts que començarà al Cruïlla DO Terra Alta i l'Strenes de Girona, i que acabarà a Madrid el proper mes d'octubre.

Oques Grasses Conciertos de la Merçè en el Fórum Carlos Baglietto45
Foto: Carlos Baglietto

La seva tornada coincideix amb un moment molt dolç per la música catalana, amb una nova fornada d'artistes que continuen consolidant l'espai sonor de casa nostra. Hi són fenòmens com Mushkaa —que acaba de publicar SexeSexy amb la seva germana Bad Gyal—, The Tyets, Flashy Ice Cream, Figa Flawas o Julieta, aquests dos últims també participants d'aquest nou disc d'Oques Grasses amb els temes Toca i Com el dia i la nit, respectivament. Els títols del nou repartiment dels d'Osona són Bambi, Gossejar —amb Al·lèrgiques al Pol·len—, Córrer pels camps, Jubilar-me, Molta tralla, Pingpong, Cap amunt, Sort de tu i Coda

En una dotzena d'anys, la banda formada per Josep Montero, Joan Borràs, Guillem Realp, Miquel Biarnés, Josep Valldeneu, Miquel Rojo i Arnau Altimir ha trencat tots els esquemes seguint el seu propi camí i fent el que musicalment han volgut. Les dades són sorprenents: les cançons dels seus discos superen els 300 milions de streamings; els dos últims —Fans del sol (2019) i A tope amb la vida (2021)— són Disc d'Or; les cançons In the night i La gent que estimo són Discos de Platí; i altres cançons com Sta guai, Serem ocells o Elefants són Disc d'Or. I el seu darrer concert fins a la data, ara fa un any, va catapultar als osonencs com un dels grups de referència a casa nostra, omplint el Palau Sant Jordi amb un sonor sold out.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!