Els nominats i nominades dels Premis Oscar 2023 ja poden anar traient de l'armari els seus vestits, perquè comença el compte enrere per a la gala dels premis més cotitzats de la indústria de Hollywood. A poc més d'un mes per a la seva celebració es preveu que la 95a edició dels Oscars sigui tot un espectacle per celebrar el millor cinema internacional amb candaletes, amb diverses pel·lícules al capdavant com a favorites de la nit. La proposta de Todo a la vez en todas partes és la que més nominacions ha aconseguit amb representació en 11 categories, i tot apunta que podria convertir-se en la sorpresa de la cerimònia. La pel·lícula competirà amb Almas en pena de Inisherin o Los Fabelman per alçar-se amb el reconeixement a la millor pel·lícula, al costat d'altres títols com TÁR, Avatar: El sentido del agua o Ellas hablan. La festa del cinema mundial arriba el 12 de març, amb Jimmy Kimmel com a presentador i diverses actuacions musicals. On veure els Oscars el 2023 i en quin horari es podrà gaudir de la catifa vermella i de la gala?

🟠 Cerimònia dels Oscars 2023: curiositats de la gala dels premis de Hollywood
 

🟠 Oscars 2023: data, nominats, presentador i tots els detalls de la gala de Hollywood
 

oscars 2023

On veure la gala dels Oscars 2023 i la catifa vermella? Data i horari

A la nostra franja horària, la gala dels Oscars 2023 es podrà veure en directe a través de Movistar Plus, i també al seu canal efímer Movistar Oscars, que estarà disponible exclusivament per donar cobertura als guardons. La cadena tornarà a programar un especial en el que retransmetrà en directe tant la cerimònia de lliurament dels premis com la catifa vermella, espai per poder parlar amb alguns dels protagonistes de la nit, i que presentarà Cristina Teva. L'emissió començarà cap a les 00.00h, mentre que la gala començarà les 2.00h. Els Oscars també es podran seguir en directe a través d'ElNacional.cat, que hi donarà cobertura tota la jornada.

🟠 Pel·lícules nominades als Oscars 2023: quines propostes parteixen com a favorites?
 

Els Premis Oscar 2023 es tornaran a celebrar al Dolby Theater de Los Angeles, ja amb les limitacions de la pandèmia sent història. La cerimònia de lliurament de les estatuetes més famoses del món al sector cinematogràfic comptarà amb la presència dels grans noms del cinema mundial, així com els equips de les pel·lícules nominades. Todo a la vez en todas partes parteix com la gran favorita amb 11 nominacions, amb possibilitats en les categories més importants (pel·lícula, direcció, actriu). Malgrat la polèmica per la candidatura de l'actriu britànica Andrea Riseborough, les nominacions a millor actriu no s'han vist modificades, estant entre els 5 noms —a part de Riseborough— Cate Blanchett (TÁR), Ana de Armas (Blonde), Michelle Yeoh (Todo a la vez en todas partes) o Michelle Williams (Los Fabelman). Com a millor actor principal estan nominats Colin Farell (Almas en pena de Inisherin), Austin Butler (Elvis), Bill Nighy (Living), Paul Mescal (Aftersun) i Brendan Fraser (The Whale), el favorit per emportar-se l'estatueta.