Novak Djokovic ha estat, sens dubte, el nom del 2022. Deixant enrere un any protagonitzat per les vacunes, el número 1 del món es va plantar a Austràlia sense haver rebut cap dosi contra el coronavirus i al·legant una exempció mèdica. A partir d’aquí, va començar una guerra política i judicial que va analitzar cada detall del seu cas fins que el resultat final va ser la deportació del serbi. L’opinió pública es va tornar a dividir entre els vacunats i els no vacunats però qui segur surt beneficiat de tot això és Netflix.

Netflix es farà d’or amb Djokovic

La plataforma d’streaming nord-americana ha anunciat recentment una col·laboració amb l’ATP, la WTA i els quatre Grand Slam (Open d’Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i Open dels Estats Units) per fer una docusèrie. Al mateix estil que Fórmula 1: Drive to Survive, un èxit rotund, Netflix s’aventura en el món del tenis i ja té la seva primera carta guanyadora. Té gravades imatges exclusives dels moments més decisius de Djokovic a terres australianes, segons va anunciar el Daily Mail.

Djokovic gritando EFENetflix col·laborarà amb l’ATP, la WTA i els quatre Grand Slam per fer una docusèrie de la temporada 2022 de tenis. / EFE

Aquesta ha estat una història que podria haver figurat entre els millors guions del mercat i és que la imatge era més completa a mesura que avançaven els dies. El director de tot plegat va decidir que els flashbacks eren la millor estratègia per a l’espectador i es va descobrir que Djokovic havia mentit a la seva arribada a Austràlia, que no va complir amb la quarantena, que va assistir a un acte quan estava contagiat sense mascareta i no va cancel·lar una entrevista amb L’Équipe sabent que era positiu.

Per si li faltava interès a la història, el pare del tenista, Srdjan Djokovic, va comparar el seu fill amb Jesucrist. Coincidint amb el dia de Nadal pels cristians ortodoxos, la religió de la família sèrbia, Srdjan va expressar: “Jesús també va tenir problemes, li van fer de tot, però ell segueix viu entre nosaltres. Així també a Nole l’intenten crucificar. No li pot res! Ell és el cor de Sèrbia i del món lliure!”.
 

EuropaPress el tenista serbio novak djokovic deportado, park hotel, abierto de australiaDjokovic no va cancel·lar una entrevista quan sabia que era positiu. / Europa Press

El perillós exemple

Novak Djokovic, actual número 1 del món i que llueix 20 Grand Slams en el seu palmarès, és considerat un heroi al seu país. El seu exemple viscut a Austràlia només fa que promoure i donar més força al moviment antivacunes i la lliçó és molt perillosa. És la referència per a milions i milions de persones i, més encara en un context de pandèmia, la seva figura és clau en molts aspectes; cal recordar que menys del 50% de la població a Sèrbia ha rebut la pauta completa.

Djokovic tenia l’oportunitat aquest gener de convertir-se en el tenista masculí amb més majors de la història, deixant enrere Roger Federer i Rafa Nadal. Roland Garros ja ha avisat que si no es vacuna tampoc participarà i veurem fins on arriba aquesta lluita, però en joc hi ha el futur més immediat de la seva carrera esportiva i més de 26 milions d’euros en concepte de patrocinis, segons Forbes.