Músic, escriptor, il·lustrador, assagista, agitador cultural o poeta. Ahir a la nit, a causa d'una complicació amb una hèrnia, va morir als 63 anys Víctor Nubla, un artista polièdric que va abraçar diverses disciplines però sempre amb la mateixa actitud: experimentar-les i escrutar-ne els marges.

Nascut a Barcelona l'any 1956, Nubla ha estat durant gairebé cinquanta anys un dinamitzador de la cultura underground a la capital catalana, sobretot en l'àmbit musical. Fundador de l'associació Gràcia Territori Sonor i director del Festival Internacional de Música Experimental LEM, l'artista gracienc va fundar l'any 1976 Macromassa, grup de música experimental, singular i indescriptible que des d'aleshores comandava al costat del seu amic d'infància Juan Crek.

Com a escriptor la seva obra també és extensa i eclèctica, ja que va publicar narrativa, conte, assaig i poesia, columnes d'opinió en premsa i ressenyes gastronòmiques. Entre els anys 2009 i 2011 va ser codirector de la revista de pensament Marabunta, i entre les seves obres destaquen Com caça un dromedari (Blackie Books), El regal de Gliese i la seva novel·la més recent, Metal·lúrgia, editada amb l'editorial Males Herbes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat