El periodista i entrevistador Jesús Quintero ha mort als 82 anys, segons ha avançat aquest dilluns el diari ABC. Va ser conegut per presentar el programa El loco de la colina, que primer es va emetre a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) i després a la Cadena SER. Posteriorment, l'espai va arribar a La Primera de Televisió Espanyola (TVE). El programa va ser pioner de la ràdio intimista a Espanya, alhora que va introduir el silenci en el llenguatge radiofònic espanyol. Aquest dilluns, en haver dinat, Quintero ha marxat a fer la migdiada a la residència Nuestra Señora de los Remedios de Ubrique (Cadis) i ja no s'ha despertat. És veritat que ja patia una afecció respiratòria i havia estat operat d'una patologia cardíaca a l'Hospital Juan Ramón Jiménez (Huelva), on va arribar a ser ingressat a l'UCI. 

Nascut l'any 1940 a San Juan del Puerto (Huelva), Jesús Rodríguez Quintero va començar la seva carrera radiofònica a Huelva. Va obtenir plaça per oposició al Centre Emissor del Sud de RNE, durant els anys 60. En aquest període, va presentar el programa Estudio 15-18 i va ser referent en la normalització de la programació radiofònica pública que passava de la dictadura a la democràcia. Però on va esdevenir revolucionari va ser en els programes El hombre de la roulot i El loco de la colina. També va passar per Canal Sur, on va presentar el programa Trece noches (1991). Era un espai de tretze entrevistes, durant tretze vespres i d'una hora de durada a l'escriptor Antonio Gala, cadascuna d'un tema específic.

Ràdio nocturna, intimisme i silenci

Respecte d'El loco de la colina, va néixer com un programa de ràdio nocturna a RNE entre els anys 1980 i 1982. A partir d'aquí, es va emetre a la Cadena SER fins al 1986. Aquest espai radiofònic va convertir Quintero en un autèntic fenomen social, fins i tot fora d'Espanya: el programa es va arribar a reemetre a l'Argentina i l'Uruguai. De fet, l'èxit també va ser equiparar-se a les audiències de José María García. El loco de la colina va fer de l'intimisme i el silenci la seva senya d'identitat. Després d'una resposta de la persona entrevistada, el periodista callava i creava incomoditat. Així, la persona convidada responia més del que pretenia, ja que pensava que la seva resposta era escassa. Rocío Jurado, Alejandro Jodorowski, Victoria Abril, Antonio Banderas, María Teresa Campos, Loles León, Maribel Verdú, Andrea Bocelli... són uns pocs noms de totes les persones que van passar pel programa, que l'any 2006 va arribar a La Primera de TVE (fins al 2007).

Els últims anys ha tingut diversos problemes de salut, com ara una afecció respiratòria i una patologia cardíaca. És per aquesta última complicació que va haver de ser operat i, fins i tot, ingressat a l'UCI. Així, el 7 de setembre d'aquest 2022 va ser ingressat a la residència Nuestra Señora de los Remedios de Ubrique (Cadis), on finalment ha traspassat aquest dilluns als 82 anys.