La historiadora catalana Eva Serra ha mort avui als 78 anys. Les seves principals línies de recerca van ser la història agrària de Catalunya dels segles XVI i XVII i la història política i de les institucions catalanes d'aquests segles.

Eva Serra és considerada una de les figures més destacades de la historiografia catalana actual, a més, d'una militant històrica de l'independentisme català.

Filla de l'historiador Josep de Calassanç Serra i Ràfols, va participar com a ponent en diversos cursos d'estiu de Rosa Sensat i de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent. 

Serra es va llicenciar en història el 1967 a la Universitat de Barcelona i va treballar en diverses editorials com SalvatEdicions 62, i Gran Enciclopèdia Catalana

Durant els anys seixanta fou militant del Front Nacional de Catalunya, però el 1968 l'abandonà i es va afiliar al PSAN. Més tard va participar en l'escissió del PSAN-P, que es va transformar en el partit Independentistes dels Països Catalans. El febrer de 1977 fou detinguda tres dies amb la seva germana acusada de col·laborar amb ETA

Nombroses personalitats polítiques i socials catalanes han expressat el seu condol a les xarxes socials entre elles el president a l'exili, Carles Puigdemont, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, o el periodista, David Fernàndez. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat