El guionista Eduardo Ladrón de Guevara, un dels creadors de Cuéntame cómo pasó, ha mort als 80 anys d'edat. La seva mort arriba just el dia en què Televisió Espanyola té previst emetre l'últim capítol d'una sèrie que ha estat 22 anys en antena i que ja sempre serà història de la televisió. Des del Grup Ganga, productora de la producció, han expressat la seva pena per la pèrdua del guionista. "Eduardo era una de les persones més estimades per l'equip de Cuéntame, fonamental en el desenvolupament de la sèrie i el format original", han expressat.

Ladrón de Guevara (Madrid) va començar la seva vida professional com a periodista i va treballar en diaris com Informaciones i Pueblo, a més de col·laborar amb algunes agències. També és autor de més d'una vintena d'obres de teatre, per les quals ha rebut diversos premis, encara que gran part de la seva carrera professional la va firmar com com a guionista de televisió. Tant és així que va participar en títols tan icònics com Farmacia de guardia, Los ladrones van a la oficina o Querido maestro, totes elles produccions mítiques de la televisió dels 90. Encara que, probablement, Cuéntame va ser el projecte més gran de la seva vida i amb el que es va mantenir actiu durant més de 15 anys. "Un dels grans guionistes espanyols i ànima de la nostra sèrie. Gran professional i estimat company, la nostra història no podria haver-se escrit sense ell", recordaven a les xarxes socials alguns dels seus companys a la sèrie.

Al costat de Miguel Ángel Bernardeau i Patrick Buckley, Eduardo Ladrón de Guevara va ser un dels cocreadors de la sèrie de La 1, que des de 2001 ha narrat la història recent d'Espanya a través de la família Alcántara, amb Ana Duato i Imanol Arias al capdavant. El guionista va escriure més de 130 episodis de la sèrie fins que la va deixar el 2017. Casualment, Ladrón de Guevara ha mort el mateix dia en què s'emet l'últim episodi de la sèrie més longeva de la televisió espanyola que ell mateix va ajudar a construir. De fet, fa només una setmana que va participar en una taula rodona organitzada pel sindicat ALMA per reflexionar sobre com havia evolucionat la producció a través de les seves dues dècades d'emissió. Una trobada en què va aprofitar per defensar la dels seus substituts. "He llegit, no fa molt, unes manifestacions d'algun actor parlant pestes dels nous guionistes que m'han deixat perplex per la falta de respecte", va dir. "En aquesta sèrie hi va haver actors amb poca educació. Jo he patit molt perquè, en el que es diu la taula italiana, ens reuníem i llegíem els guions, i els actors es van convertir en els grans inquisidors", va afegir, revelant algunes tibantors dins de la producció.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!