L'actriu nord-americana Carrie Fisher ha mort aquest dimarts a l'edat de seixanta anys, segons ha informat la revista People. Fisher es va popularitzar arran de la seva intepretació de la princesa Leia a les pel·lícules d'Star Wars. Fisher va patir un atac de cor el passat divendres.

El portaveu de la família, Simon Halls, ha publicat una declaració en nom de la filla de Fisher, Billie Lourd: "Amb una tristesa molt profunda, Billie Lourd confirma que la seva estimada mare Carrie Fisher va morir a les 8:55 d'aquest matí" , diu la declaració. "Era estimada pel món i se la trobarà a faltar profundament. La nostra família sencera agraeixen els seus pensaments i oracions", afegeix la nota segons People.

Fisher viatjava des de Londres a Los Angeles el divendres 23 de desembre, quan va patir una aturada cardíaca. Els paramèdics la van treure del vol i la van portar a un hospital pròxim, on va ser tractada per un atac al cor. La seva mare, la també actriu Debbie Reynolds, va assegurar diumenge que la seva filla es trobava en "situació estable" tot i que continuava a la unitat de cures intensives. Aquest dimarts ha mort a l'hospital. Filla de la veterana de l'espectacle Debbie Reynolds i el presentador Eddie Fisher, es va criar en el món del cinema, teatre i televisió.

Marcada per Star Wars

Nascuda el 1956, Fisher va debutar al cinema el 1975 a Shampoo, però la fama li va arribar el 1977, quan va interpretar la princesa Leia Organa a La guerra de les galàxies (1977), paper que va repetir en les continuacions L'Imperi contraataca (1980 ) i El retorn del Jedi (1983).

Trenta-dos anys més tard va recuperar el paper a El Despertar de la Força (2015), ocasió en que va haver de fer front a les crítiques pel seu envelliment, tot i que l'actriu va interpretar la princesa per primera vegada als 21 anys, i per última als 59. El despertar de la Força va suposar també el retorn a la saga galàctica de Harrison Ford i Mark Hamill.

Després dels seus èxits a la primera trilogia de Star Wars va lluitar contra la dependència de les drogues i l'alcohol i va viure un feliç matrimoni amb el cantant Paul Simon.

La seva mort compromet les previsions per al rodatge del nou lliurament d'Star Wars, ja que estava confirmada la seva participació com a princesa Leia a l'episodi VII, previst per a estrenar l'any 2017.