No hi ha hagut sorpreses i Michelle Yeoh s'ha emportat l'Oscar a millor actriu 2023 superant Cate Blanchett, l'altra favorita de la nit dels premis més importants del cinema internacional. El jurat de l'Acadèmia de Hollywood li ha reconegut el seu paper d'Evelyn Wang en Tot a la vegada a tot arreu​, l'extravagant pel·lícula del dúo Dan Kwan i Daniel Scheinert que s'ha convertit en l'obra cúspide de referència per parlar dels multiversos en el cinema, i que li dona el paper d'heroïna inesperada a una mare asiàtica instal·lada als Estats Units que ha de canalitzar els seus poders per salvar l'univers del desastre. Amb aquest premi,Tot a la vegada a tot arreu s'ha convertit en la gran favorita de la nit amb un total de 7 reconeixements dels 11 als quals aspirava. Aquesta és la primera estatueta d'Oscar que aconsegueix Yeoh, nominació amb què ha debutat als premis de l'Acadèmia per primera vegada en tota la seva trajectòria professional. En aquesta ocasió, l'actriu ha desbancat les candidates Cate Blanchett (Tár), Ana de Armas (Blonde), Michelle Williams (Los Fabelman) i Andrea Riseborough (To Leslie).

🔴 Oscars 2023 | DIRECTE
 

🟠 Guanyadors dels Oscars 2023: la llista completa de pel·lícules i artistes
 

Michelle Yeoh guanya l'Oscar a millor actriu 2023 per Tot a la vegada a tot arreu

Fins ara, l'experiència amb els Premis Oscar de Michelle Yeoh es limitava a haver aparegut en una de les pel·lícules asiàtiques més victorejades i famoses de tots els temps. Dirigida pel taiwanès Ang Lee, Tigre i Drac es va convertir en tot un fenomen dels 2000 que va aconseguir emportar-se 10 nominacions —entre ells millor pel·lícula i millor direcció— i un còmput final de 4 estatuetes als Oscars —millor pel·lícula estrangera, millor banda sonora, millor fotografia i millor direcció artística— convertint-se en una de les tres pel·lícules de parla no anglesa que més premis Oscar han guanyat. En la producció, Yeoh interpretava el personatge de Yu Shu Lien, una de les protagonistes juntament amb l'actor Chow Yun-fat. El paper la va acabar de consolidar a la indústria del cinema i per ell va ser nominada als Premis BAFTA a la millor actriu. No obstant això, l'actriu asiàtica va ser descoberta per al gran públic a 007: El demà no mor mai, la divuitena pel·lícula de la sèrie de James Bond i la segona participació de Pierce Brosnan en el paper del famós agent, en la qual interpretava una espia xinesa.

Tot alhora a tot arreu nominacions oscars 2023

La majoria dels papers de Michelle Yeoh en la seva trajectòria professional han estat relacionats amb pel·lícules d'arts marcials, amb els quals ha obtingut gran èxit al continent asiàtic, encara que curiosament, malgrat no haver rebut entrenament formal en arts marcials, és una de les poques actrius que realitzen les seves acrobàcies sense comptar amb la participació de dobles. Algunes de les pel·lícules en què ha participat són Memòries d'una geisha (2005), Els nens de Huang Shi (2008), Reino de los asesinos (2010), Morgan (2016), Shang Chi y la leyenda de los diez anillos (2021) i, curiosament, també en un petit paper d'Avatar: el sentido del agua, també nominada a millor pel·lícula als Oscars. Amb Tot a la vegada a tot arreu, Yeoh ha arribat a la cúspide amb la nominació a la millor interpretació femenina, premi amb què s'ha alçat per primera vegada. La pel·lícula optava a un total d'11 categories als premis de l'Acadèmia, dels quals n'ha aconseguit 7, sent la pel·lícula amb més premis dels Oscars 2023