Marvel ha anunciat aquesta setmana que els seus còmics inclouran per primera vegada un Capità Amèrica de la comunitat LGTBQ. El personatge en qüestió entrarà en escena a Los Estados Unidos del Capitán América (The United States of Captain America), la nova sèrie de còmics que es publicarà el 2 de juny.

"Steve Rogers s'unirà a altres Capità Amèrica del passat –Bucky Barnes, Sam Wilson i John Walker– en un viatge per tots els Estats Units per trobar el seu escut robat", ha explicat l'editorial al seu web. "Al llarg d'aquest viatge, el grup descobrirà a gent corrent i de tota mena de condició que han pres la capa de Capità Amèrica per defensar les seves pròpies comunitats, començant amb l'últim heroi de Marvel: Aaron Fischer", afegeix.

La singularitat d'aquest personatge és que és homosexual. "A l'Aaron l'inspiren els herois de la comunitat queer: activistes, líders i persones normals que lluiten per una vida millor", ha explicat el guionista Joshua Trujillo. "Defensa els oprimits i els oblidats. Espero que aquesta història sedueixi els lectors i ajudi a inspirar la pròxima generació d'herois", ha afegit.

Dissenyat per una persona transgènere

L'encarregat d'elaborar l'aspecte gràfic de Fischer ha estat Jan Bazaldua, qui l'ha dissenyat com un adolescent amb tatuatges, arracades a les orelles i un pentinat en forma de cresta. "Vaig gaudir dissenyant-ho i, com a persona transgènere, estic feliç de poder presentar una persona obertament gai que admira a Capità Amèrica i que lluita contra el mal per a ajudar a tots aquells que són invisibles per a la societat", va indicar. "El Capità Amèrica lluita contra éssers superpoderosos i salva el món gairebé sempre, però Aaron ajuda a aquells que caminen solos pels carrers i que tenen problemes cada dia. Espero que a la gent li agradi el resultat", va agregar.

Josh Trujillo i Jan Balzadua van treballar sota la supervisió del guionista Christopher Cantwell i del dibuixant Dale Eaglesham, que són els màxims responsables de Los Estados Unidos del Capitán América.

El Capità Amèrica original, que rep el nom de Steven 'Steve' Grant Rogers, és un superheroi creat per Joe Simon i Jack Kirby que va aparèixer per primera vegada a Captain America Comics el mes de març de 1941. La primera versió plantejava un soldat patriota que lluitava contra les potències de l'Eix a la Segona Guerra Mundial. Després del conflicte bèl·lic, però, la popularitat del personatge va caure en picat, de manera que Marvel va deixar d'editar-lo el 1950. La franquícia, però, el va recuperar catorze anys després, el 1964.